Altay Caddesi üzerindeki İlahiyat Fakültesi önünde toplanan ÇESAP üyesi 20 öğrenci, kentte yaşanan hava kirliliğine gündeme getirmek amacıyla ağızlarına maske takarak, basın açıklaması yaptı. Çevre Sağlığı Platformu Başkanı Özlem Buluttekin, Hakkari'de yüksek derecede hava kirliliği olduğunu belirterek, vatandaşları uyardı.

KONTROL EDİLMEYEN KÖMÜRLER CİDDİ PROBLEM

Buluttekin, kirli havayı önlemek için böyle bir eylem yaptıklarını ifade ederek, "Hiçbir denetim ve kontrolden geçirilmeden dağıtılan kömürler çok ciddi sağlık problemlerine yol açıyor. Yakılan kömürle meydana gelen hava kirliliği astım, kronik astım, kronik bronşit, cilt hastalıkları, solunum sorunları, hiper tansiyon ve ne yazık ki kansere neden olmaktadır. Çevre Sağlığı Platformu olarak diyoruz ki, kalitesiz ve denetimlerden geçirilmemiş kömürlerden zehirlenmek Hakkari halkının kaderi değildir. Bu amaçla, sadece küçük bir adım ile başlayıp kalitesiz kömürün zararlarından maske ile korunmaya çalışıyoruz. Çevre Sağlığı Platformu'nun amacı maske gibi geçici önlemlerle değil, kalıcı önlemlerle bu zehirlenmeye 'dur' demektir. Bu uğurda bireylerin bilinçlenmesi ve gerekli önlemlerin alınması için hep beraber harekete geçmeliyiz" dedi.

Yapılan açıklamanın ardından Çevre Sağlığı Platformu üyesi öğrenciler, cadde ve sokakları dolaşarak hava kirliliğine karşı vatandaşlara maske ve hava kirliliğinin neden olduğu hastalıkların isimlerinin yer aldığı bildiriler dağıttı.