Doğuştan idrar yolu gelişmeme rahatsızlığı yaşayan S.P., 2006 yılından beri çeşitli hastanelerde 13 kez ameliyat geçirdi. Bir türlü rahatsızlığı giderilemeyen S.P., AÜ Tıp Fakültesi Hastanesi'nde ağız içinden alınan dokudan idrar yolu yapılması ile sağlığına kavuştu. AÜ Üroloji Anabilim Dalı öğretim üyesi Prof. Dr. Selçuk Yücel tarafından 4 saat süren ameliyat sonrası sağlığına kavuşan minik S.P., "Ameliyattan önce çok sıkıntı yaşıyordum. Tuvaletimi yapamıyordum. Ama şimdi iyiyim. Turp gibiyim maşallah. Bundan sonra derslerime iyi çalışıp, polis olmak istiyorum" dedi.

'ÇOK YER DOLAŞTIK'

S.P.'nin babası inşaat işçisi 38 yaşındaki Selahattin P., 2006 yılından beri birçok hastane gezdiklerini, çareyi Akdeniz Üniversitesi'nde bulduklarını kaydetti. Oğlunun ameliyat öncesi idrarını yapmakta güçlük çektiğini kaydeden baba P., "İdrarını daha önce alttan yapıyordu. O nedenle çok dolaştık. Geçen seneden beri Selçuk hocayı takip ediyorum. Şu an çok iyi, hiçbir sıkıntısı yok" diye konuştu.

DAHA ÖNCE UYGULANAN BİR YÖNTEM

Ameliyatı yapan Prof. Dr. Selçuk Yücel, daha önce İtalya ve İngiltere gibi ülkelerde uygulanan yöntem ile S.P.'ye ağız içi dokusundan idrar yolu yaptıklarını belirtti. Daha önce cerrahi literatürde olan bir tekniği biraz daha modifiye ederek, ağız içerisinden alınan serbest bir dokuyu idrar yoluna yerleştirdiklerini kaydeden Prof. Dr. Yücel, "Hastamız cerrahi ameliyattan sonraki gün rahatlıkla yemek yiyebildi, gezebildi. Keyfi de oldukça yerinde. İki hafta sonra sondası çekildikten sonra normal bir görünüme sahip olacak ve idrarını rahat bir şekilde yapabilecek" dedi.

ÖNCEKİ AMELİYATLAR BAŞARISIZ OLDU

S.P.'nin yaşıtları gibi idrarını ayakta ve normal şekilde yapamadığını, idrar çıkışının testislerine yakın bir bölgede olması nedeniyle sıkıntı yaşadığını vurgulayan Prof. Dr. Yücel, daha önce yapılan ameliyat tekniklerinde ciltten bazı deri parçalarının alınması yönteminin uygulandığını, ancak bunun idrar yolu içerisinde kıl çıkması ya da dokunun zarar görmesi gibi sonuçlara neden olduğu için başarılı olmadığını aktardı.


S.P.: Serkan Polat