Ticaret Odası Başkan Yardımcısı Remzi Durmaz ve Ticaret Borsası Başkanı Fahrettin Akyıl'ı ziyaret eden ünlü işadamı Ali Ağaoğlu, AK Partili Milletvekilleri Cuma İçten ve Oya Eronat ile birlikte Diyarbakır'daki bazı tarihi ve turistik mekanları ziyaret etti. Ağaoğlu, inşaat sektörünün içinde bulunduğu durum hakkında da 75 Yıl mevkiinde gezdiği Eta-21 Mytown sitesinde, örnek bir dairede incelemede bulundu. Daireyi çok beğenen Ağaoğlu, AK Parti Milletvekili Cuma İçten'in bir daire almasından sonra, İçten'in karşısındaki daireyi de 250 bin TL'ye satın aldı. 
AĞAOĞLU, GİTTİĞİ HER YERDE BAHŞİŞ DAĞITTI

Daha sonra Organize Sanayi İşadamları Derneği (DOSİAD) Başkanı Aziz Özkılıç'ın tarihi Erdebil Köşkü'nde onuruna verdiği yemeğe katılan Ağaoğlu, burada davul zurna eşliğinde halay çeken folklor ekibi tarafından karşılandı. Gittiği her yerde bol bol harçlık dağıtan Ağağoğlu, burda da kendisini karşılayan davulcuya 600 lira verdi. Bir süre ekiple birlikte halay çeken Ağaoğlu, daha sonra hazırlanan kuzu dolma ve Ergani tava yemeği hakkında aşçıdan bilgi alarak, yemek sonrası şef garsona da 600 liralık bahşiş verdi.

İŞADAMLARIYLA BİRARAYA GELDİ, ROLLS ROYCE OTOMOBİLİYLE TUR ATTI
Erdebil Köşkü'nde yaklaşık 100 işadamı ile bir araya gelen Ağaoğlu, burada yaptığı konuşmada, TOBB Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesi'nin Uluslararası Girişimcilik, Gıda ve Mühendisliği ve Tekstil Mühendisliği Fakülteleri'nin yerleşeceği tarihi mekanın restorasyonunu üstlendiğini açıkladı. Buna ek olarak 'Sevgi Taşı' adlı sinema filmine de destek olduğunu anlatan Aliaoğlu, "TOBB Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesi’nin Uluslararası Girişimcilik, Gıda Mühendisliği ve Tekstil Mühendisliği Fakülteleri'nin yerleşeceği tarihi yapının restorasyon, onarım ve tefrişini üstleneceğiz. Buna ek olarak Diyarbakır’ın kültürel tarihini anlatan 'Sevgi Taşı' isimli sinema filmine de destek olacağız. Diyarbakır’da 2008'de uygulanan teşvik politikası sonucu yatırımcı sayısı üç yılda neredeyse iki katına çıktı. Bugün, 1,5 milyonu geçen nüfusu ile Diyarbakır, konut anlamında ciddi gelişim kaydediyor. Bölgedeki projeleri, ziyaretim sırasında gezme imkanım oldu. Çok iyi projeler olduğunu gördüm, hatta beğendiğim bir projeden 4+1 daire bile satın aldım. Bu ziyaretim kapsamında birçok işadamı ile de bir araya gelme olanağım oldu. Onların yaptıklarını görüp duydukça bölgenin potansiyelini daha net gördüğümü söyleyebilirim. Bölgedeki refah seviyesinin yükseltilmesi adına somut yatırımları hayata geçirmemiz gerekiyor. İşte bunun için buradayım ve tüm iş dünyasını da buraya, bu bölgeye yatırıma, Diyarbakır’ın ve bölgenin kalkınma hamlesine omuz vermeye davet ediyorum" ifadelerini kullandı.

Ağaoğlu, daha sonra üstü açık Rolls Royce marka arabasıyla Mardinkapı, Turistik Caddesi, Urfakapı, İstasyon, Şehitlik, Alay, Kuruşme güzergahını kullanarak, İstanbul'a dönmek için havaalanına gitti.