Okulların onarımını, yaklaşık 794 bin liralık bir harcama ile tamamlayan Ali Ağaoğlu, bugün Diyarbakır'a gelerek tamamlanan Şehit Nesrin Ünügör İlköğretim Okulu'nda düzenlenen törene katıldı. Törende, Ak Parti Diyarbakır Milletvekili Cuma İçten, Diyarbakır Valisi Mustafa Toprak, Diyarbakır Emniyet Müdürü Recep Güven, merkez ilçe kaymakamları, il ve ilçe milli eğitim müdürleri, Bağlar İlçesi'ndeki okul müdürleri ve ilköğretim okulu öğrencileri hazır bulundu.

Davul zurna eşliğinde karşılanan Ali Ağaoğlu ve yanındakiler Vali Toprak, Emniyet Müdürü Güven ve diğer konuklarla birlikte folklor ekibiyle birlikte halay çekti. Karşılama sırasında Milletvekili İçten ve işadamı Ağaoğlu, davulcuya bahşiş verdi.

"TRABZON OFLU'YUM ELHAMDULLİLAH AMA ARTIK DİYARBAKIRLI'YIM"

Törende konuşan Ali Ağaoğlu, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olarak eğitime severek destek verdiğini söyledi. Trabzon'un Of İlçesi'nden olduğunu hatırlatan Ağaoğlu, "Diyarbakır'a ikinci gelişim. Bundan sonra da inşallah daha sık geleceğim. İlk gelişimde sözünü verdiğim 9 okulun onarımını tamamladık. 3 fakültenin onarım işi devam ediyor. Trabzon Ofluyum elhamdullilah ama bundan sonra da Diyarbakırlıyım artık. Bu çocukları görünce daha çok sevindim. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum" dedi.

AK Parti Diyarbakır Milletvekili Cuma İçten de Ağaoğlu'na teşekkür ederek, "Ali Ağaoğlu'ndan bir şey daha öğrendim. Vatan sadece Diyarbakır'dan ibaret değil. Vatan sadece Diyarbakır ve Trabzon'dan da ibaret değil. Vatan bu ülkenin her köşesindeki en ücra köşelerin tamamıdır. Trabzonlu bir işadamının Diyarbakır'da eğitime destek sunması bunu gösteriyor" dedi.

Diyarbakır Valisi Mustafa Toprak da merkez ve ilçeler ile kırsal kesimde toplan 9 bin dersliğin bulunduğunu belirterek, bunlara ilave olarak 1590 dersliğin yapımının sürdüğünü söyledi. Ağaoğlu'na katkısından dolayı teşekkür eden Vali Toprak, "Umarım ülkenin her noktasında işadamları sosyal sorumluluk projesi kapsamında duyarlılık göstererek, sayın Ağaoğlu gibi eğitim ve diğer alanlarda devlete katkı sunar. Sayın Ağaoğlu, 1.5 ay gibi kısa bir süre içerisinde 9 okulun onarımını tamamlamıştır. Sosyal duyarlılık kapsamında, almadan verme duygusunu ortaya koyan sayın Ağaoğlu da artık Diyarbakır'ın bir hemşehrisidir" dedi.

Yapılan konuşmalardan sonra, Diyarbakır Valisi Mustafa Toprak ve diğer yetkililer işadamı Ağaoğlu'na birer plaket ve Diyarbakır portresi hediye etti. Vali Toprak ve işadamı Ağaoğlu, daha sonra onarımı tamamlanan okulu gezerek görevlilerden bilgi aldı.

Ali Ağaoğlu, yaptığı "Dağda ölen teröriste ağlamıyorsanız insan değilsiniz" açıklamasıyla dikkat çeken Diyarbakır Emniyet Müdürü Recep Güven'e yakın ilgi gösterdi sık sık koluna girerek sohbet etmesi dikkati çekti.