Manisa- İzmir karayolu kenarındaki Karakoca Köyü yakınlarında bulunan ormanlık alandan, dün akşam saatlerinde geçen bir çoban, göğüs, boğaz ve karın bölgesinden ağaca zincirle bağlanmış ceset gördü. Çobanın durumu bildirmesi üzerine olay yerine gelen jandarma öldürülen kişinin kimliğinin saptanması için çalışma başlattı. Tanınmaz haldeki cesedin üzerinden, geçen 1 Haziran’da “Gezmeye gidiyorum” diyerek İzmir’deki evinden ayrılan ve bir daha kendisinden haber alınamayan 31 yaşındaki Ali Rıza Altun’un kimliği çıktı. Bunun üzerine İzmir’de yaşayan ailesine durum bildirildi. Manisa’ya gelen baba Ali Altun cesedin üzerindeki kıyafetlerin oğluna ait olduğunu söyledi.

DNA TESTİ YAPILACAK

Ormanlık alandaki incelemenin ardından otopsi yapılmak üzere ceset İzmir Adli Tıp Kurumu Morgu’na kaldırıldı. Kimliğin kesinleştirilmesi için DNA testi yapılacağı, baba Ali Altun’dan da kan örneği alındığı belirtildi.

Ali Rıza Altun'un babası Ali Altun, “Bizim kimseyle husumetimiz yoktu. Oğlum Sağlık Meslek Lisesi mezunu ve sigortalı iş bulamadığı için günlük işlerde çalışıyordu. Şüphelendiğimiz bir kişi bulunmuyor” diye konuştu.

Jandarma olayla ilgili soruşturma başlattı.