Bağbaşı Mahallesi'ndeki Kent Ormanı ile evlerin kesiştiği yaklaşık 2 kilometrelik alanda sel kuşaklama kanalı yapılacağı gerekçesiyle bugün ağaç kesimi başladı. Bölgeye, 20 yıl önce askerler tarafından dikilen ağaçların kesildiği gören mahalle sakinleri ve CHP'li belediye meclis üyeleri, ağaçları kesen işçilere tepki gösterdi. Tepkiye rağmen ağaç kesimini sürdüren işçilere bağıran CHP'li Belediye Meclis üyesi Özcan Dama iki rottweiler cinsi köpeğini getirerek ağaçlara bağladı. Mahalle sakini vatandaşlar da ağaç kesimini önlemek için köpekleriyle ormana geldi.

İşçiler, sel kuşaklama kanalı yapılacağı için ağaçların kesildiğini söylese de vatandaşları ikna edemedi. Özcan Dama, ile CHP'li Belediye Meclis üyesi, Grup Başkanı Teoman Sancar, ağaçları ve yere düşen kuş yuvalarını gösterip katliam yapıldığını belirtti. Sancar ve Dama, ormanın içinde yol bulunduğunu, kanalın buradan yapılabileceğini kaydetti. CHP'li meclis üyeleri ve mahalle sakinleri işçilere kesim belgelerinin olup olmadığını sordu. Yetkili biri olup olmadığını da öğrenmek isteyen mahalle sakinleri, işçilere bağırarak kesimi durdurdu.

Daha sonra vatandaşların ihbarı üzerine ormana polis ekibi geldi. Polis, CHP'lilere ve mahalle sekinlerine savcılığa suç duyurusunda bulunmaları gerektiğini belirtti. İşçiler, Devlet Su işleri tarafından kesim talimatı verildiğini, ağaçları kendilerinin de kesmek istemediklerini, ancak verilen işi yaptıklarını savundu.

Tartışmaların ardından bugün için ağaç kesimi durduruldu. Sel Kuşaklama Kanalı kapsamında yaklaşık 2 kilometrelik alanda binden fazla ağacın kesileceği öğrenildi.



RÇ(AÖ/SS)