Burhaniye İlçesi Yunus Mahallesi Samim Sokak numara 2’de geçen Çarşamba günü saat 14.00 sıralarında meydana gelen olayda, Burhaniye Küçük Sanayi Sitesi’nde babası Mehmet Ali Yılmaz (55) ile çay ocağı işleten Mutlu Yılmaz, öğle yemeği için eve geldi. İddiaya göre Mutlu Yılmaz, yaklaşık 5 ay önce eşinden boşanma kararı alıp babaocağına dönen kızkardeşi Ayşegül Biçer’e, dava sonuçlanmadan bir başka erkekle yakınlık kurduğu iddiasıyla kızdı. Ağabey ve kardeş arasında çıkan tartışma kısa sürede büyüdü. Mutlu Yılmaz, iddiaya göre mutfaktan aldığı ekmek bıçağıyla kızkardeşine saldırdı. Mutlu Yılmaz, genç kadını göğüs, kasık ve kalbinden bıçakladı. Öfkeden adeta çıldıran Mutlu Yılmaz, kendisini engellemek için araya giren annesi Saime Yılmaz’a da bıçakla vurmaya başladı.Talihsiz anne- kız olay yerinde ölürken, Mutlu Yılmaz polise gidip teslim oldu.

TOPRAĞA VERİLDİLER

Otopsi için Bursa Adli Tıp Kurumu Morgu’na kaldırılan anne ve kızının cesedi işlemlerinin ardından yakınlarına teslim edildi. Otopside anne Saime Y.’nin vücudunda 13, kızı Ayşegül Biçer’in vücudunda ise 5 bıçak yarası tespit edildi. Yakınları tarafından Burhaniye’ye bağlı Börülce Köyü’ne getirilen anne ve kız için cenaze töreni düzenlendi. Köy caminde kılınan cenaze namazının ardından anne ve kızı gözyaşları arasında, köy mezarlığında yan yana toprağa verildi.

TUTUKLANDI

Polisteki ifadesinde 'namusunu temizlediğini' söylediği ileri sürülen Mutlu Yılmaz, işlemlerinin ardından yoğun güvenlik önlemleri altında dün adliyeye sevk edildi. Savcılıktaki sorgusunun ardından mahkemeye çıkartılan Mutlu Yılmaz tutuklandı.



ST(İÖ/COŞ)