Taciz olayı, 5 Mart günü saat 14.00 sıralarında Atatürk Üniversitesi Kampusu içerisinde meydana geldi. Fakülte çıkışı Kredi Yurtlar Kurumu'na ait kız yurduna giden öğrenci S.B.'ye yaklaşan bir kişi elle taciz etti. Tacizcinin yüzünü tırnaklayan ve iterek kurtulan S.B., '155 Polis İmdat'ı arayarak yadım istedi. Kısa sürede gelen polis çevrede arama yaptı ancak, saldırganı bulamadı. Soruşturmayı sürdüren polis, Gölbaşı semtinde oturan ve aynı semtte çay ocağı işleten E.Z.'yi gözaltına aldı. Adliyeye sevk edilen evli ve 1 çocuk babası Z. tutuklandı.

Taciz olayının meydana geldiği saatlerde ağabeyinin Erzurum'un Horasan İlçesi'nde olduğunu söylemesine karşın tutuklandığını öne süren Sezer Z., bu durumu kanıtlamak için ilçeye gitti. Horasan'da yaptığı incelemeler sonucu ağabeyinin görüntülerine ulaşan Sezer Z., şunları söyledi:

"Ağabeyim, Horasan Cezaevi'nde tutuklu bulunan bir yakınımızı, akrabalarımızla birlikte ziyarete gitmişti. Horasan'a giderek güvenlik kamera görüntüleriyle ilgili araştırma yaptım. Savcılık izni ile PTT ve Emniyet'e ait güvenlik kamera görüntülerini aldım. Ağabeyim, 5 Mart günü saat 13.31'de Emniyet Müdürlüğü önünden geçiyor. Erzurum'daki taciz olayı saat 14.00'te olmuş. Ağabeyimin yarım saatte 85 kilometre uzaklıktaki Erzurum'a gelmesi imkansız. Hem sadıraya uğrayan üniversite öğrencisi saldırganının dişinin kırık olduğunu ve yüzünde tırnak izinin bulunduğu söylemiş. Bunların hiçbiri ağabeyimde yok. Elde ettiğimiz görüntüleri avukatımız aracalığı ile soruşturmayı yürüten Cumhuriyet Savcılığına verdik."

Ekonomik durumları iyi olmadığı için yakınlarından aldıkları borç para ile avukat tuttuklarını anlatan Sezer Z., "Bu yüz kızartıcı bir suç. Ağabeyimin suçluzluğu ispatlanıp çıktığında asıl suçlular hakkında tazminat davası açacağız. Gerekirse konuyu Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'ne götüreceğiz. Ağabeyimin eşi, çocukları alıp evi terk etmek istedi. Suçu günahı olmayan bir kişinin yuvasını yıkmak hangi vicdana sığar?" diye konuştu.



Tİ(KS/İD)



-----------

E.Z. (Emrah Zengin)