Isparta'da özel bir yurtta yönetici olarak çalışan 2 çocuk babası Kamil Ayhan, 2 yıl önce belindeki ağrılar nedeniyle hastaneye başvurdu. Gördüğü tedavilerin ardından ağrıları kesilen Kamil Ayhan, 6 ay önce gittiği hastanede karaciğer yetmezliğine yakalandığını öğrendi. Bunun üzerine Akdeniz Üniversitesi Hastanesi'ne başvuran Kamil Ayhan, 'organ bekleme listesi'ne kayıt yaptırdı. Ayhan, acil nakil olması gerektiği için aile içinde de canlı verici aranmaya başlandı.

DİYETİSYEN KONTROLÜNDE ZAYIFLADI

Ağabeyinin durumunun aciliyetini değerlendiren aşçı Hilmi Ayhan, verici olmaya karar verdi. Medical Park Antalya Hastanesi'ne gelen iki kardeşe gerekli tetkikler yapıldı. 73 kilo olan Hilmi Ayhan'ın karaciğerinde yüzde 30 yağlanma olduğu tespit edildi. Hilmi Ayhan'a nakil için acil kilo vermesi söylendi. Diyetisyen gözetimine alınan Hilmi Ayhan, 1.5 ayda 73 kilodan 61 kiloya düştü. 12 kilo veren Hilmi Ayhan'ın karaciğerindeki yağlanmanın da yüzde 3'e gerilediği ve naklin yapılabileceği kararı verildi. Opr.Dr. Sabri Tekin başkanlığındaki ekip tarafından ameliyata alınan Hilmi Ayhan'ın karaciğerinden alınan yüzde 60'lık doku, Kamil Ayhan'a nakledildi. Her iki kardeşin sağlık durumunun iyi olduğu ve kısa süre içinde taburcu edileceği belirtildi.

KARACİĞERİMİN YARISINI AĞABEYİME FEDA ETTİM

Ağabeyine hiç düşünmeden karaciğerinden doku verdiğini söyleyen Hilmi Ayhan, "Kilolarım vardı. Onu da diyetisyen eşliğinde verdim. Ağabeyimi hayata tutundurduğum için çok mutluyum. Herkesi organ bağışında bulunmaya davet ediyorum. Karaciğerimin yarısını ağabeyime feda ettim" dedi.

Kardeşinin verdiği karaciğer dokusuyla hayata yeniden tutunduğunu belirten Kamil Ayhan ise "Organ bağışı hayat kurtarıyor. Ben ne olduğunu anlamadım. 5 ay içinde siroz olduğumu öğrendim. Kadavradan nakil bekliyordum, kardeşim verici oldu. Büyük fedakarlık yaptı. Allah razı olsun" diye konuştu.

Ameliyatı gerçekleştiren Genel Cerrahi Uzamanı Opr. Dr. Sabri Tekin, siroz hastalığının alkol ve sigaraya bağlı olmadan da gelişebileceğini belirterek, "Hasta bize 3'üncü evre karaciğer sirozu olarak geldi. Nakilden başka çaresi yoktu. Kardeşi kısa sürede kilo verdi, yüzde 30'luk yağlanma yüzde 3'lere indi. Hem alıcı hem verici sorunsuz şekilde taburcu edilecek" dedi.