Yüz, kol ve bacakları dahil olmak üzere tüm organlarını bağışlayan 22 gazi için İl Sağlık Müdürlüğü tarafından Afyonkarahisar Devlet Hastanesi Konferans Salonu'nda tören yapıldı. Törene Vali İrfan Balkanlıoğlu'nun yanı sıra Afyonkarahisar İkmal ve Garnizon Komutanı Tuğgeneral Veli Yıldırım, İl Sağlık Müdürü Necip Yemenici, İl Emniyet Müdürü İsmail Türkmenli, İl Jandarma Komutanı Albay Okçin Akşit, Afyonkarahisar Devlet Hastanesi Başhekimi Mehmet Duran, Afyonkarahisar Tabip Odası Başkanı Kemal Demirkırkan ile çok sayıda sağlık çalışanı katıldı.

Törende konuşan Türkiye Harp Malulü Gaziler, Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Afyonkarahisar Şube Başkanı İsmail Kumartaşlı, gazi olunca organ bağışının ne kadar önemli olduğunu anladığını kaydetti. 18 Mart Çanakkale Savaşı'nın yıldönümü öncesinde organ bağışı yapmak istediklerini belirten Kumartaşlı, "Biz vatanımız için canımızı feda etmeye hazırız. Organ bağışının da hayat kurtarmak olduğunu biliyoruz. Organlarımızla başka kişilerin hayatlarını kurtarmak istiyoruz" dedi. Kumartaşlı, konuşmasının ardından salondakiler tarafından dakikalarca alkışlandı.

İl Sağlık Müdürü Necip Yemenici, Afyonkarahisar'daki organ bağışı sayısının yeterli olmadığını, bu sayının artırılması için çalışma yürüttüklerini vurguladı. İnsan hayatının kurtarılması açısından organ bağışının çok önemli bir hayır olduğuna dikkati çeken Vali İrfan Balkanlıoğlu ise Türkiye'nin organ naklinde başarılı ülkeler arasında yer aldığını söyledi.

Konuşmaların ardından Afyonkarahisarlı gazilere organ bağış kartları verildi. Organlarını bağışlayan gaziler ise herkesi organ bağışlamaya davet etti.

Teröristlerle girdiği çatışmada gözünü ve ayağını kaybettiğini belirten gazilerden Osman Tekeş, "Vatana gözümü ve ayağımı verdim. İhtiyacı olan hastalara tüm organlarımı bağışlıyorum" dedi. Hakkari'nin Yüksekova İlçesi'nde mayın patlaması sonucu bir elini, gözlerini ve sağ kulağını kaybettiğini kaydeden Engin Arıkaya ise "Hastanede organ bekleyen kardeşlerimize organlarımızı bağışlıyoruz. Tüm halkımızı bekliyoruz" diye konuştu. Kıbrıs Gazisi Tahsin Koç ise "Ben bayrak ve vatan için savaştım. Organlarım bir vatandaşa can verirse mutlu olurum. Bizim organlarımız can verecekse, can-ı gönülden organlarımı bağışlıyorum" dedi.



MA(HA/CK)