Türkiye Oryantiring Federasyonu tarafından düzenlenen '3'üncü Kademe Yarışı' 40 ilden 972 yarışmacının katılımıyla Afyonkarahisar'da başladı. Yarışmanın ilk etabına Afyonkarahisar Valisi İrfan Balkanlıoğlu da katıldı. Çıkış çizgisinden yaklaşık 100 metre ilerideki etap hedefine eşofmanlarıyla yürüyen Vali Balkanlıoğlu, Türkiye Oryantiring Federasyonu Başkanı Mehmet Genç'ten yarışmayla ilgili bilgi aldı. Vali Balkanlıoğlu burada gündeme oturan kentteki içki yasağına da değinerek espri yaptı. Federasyon Başkanı Genç'e "Yarışmacıların yanlarında içki yok değil mi?" diye soran Balkanlıoğlu'nun bu sözleri, gülüşmelere neden oldu.

Yarışma gereği varılan hedefte bir açıklama yapan Vali Balkanlıoğlu, oryantiringin zor bir spor olduğunu söyledi. Afyonkarahisar'ın tanıtımı için bu tür yarışmalara destek olduklarını anlatan Balkanlıoğlu, yarışmacılara başarılar diledi.

Türkiye Oryantiring Federasyonu Başkanı Mehmet Genç ise Afyonkarahisar'ın oryantiring sporu için çok uygun bir şehir olduğunu söyledi. Genç, sporun geliştiğini ve daha da yaygınlaşacağını kaydetti.

MİLLİ TAKIM SEÇMELERİ MAYIS'TA

Federasyon Başkanı Mehmet Genç, Antalya'nın Manavgat İlçesi ve Nevşehir'in Kapadokya bölgesinden sonra 3'üncü ayak yarışını Afyonkarahisar'da gerçekleştirdiklerini söyledi. Gelecek ay Bolu'da yapılacak yarışın ardından milli takıma alınacak sporcuların belirleneceğini vurgulayan Genç, "Bu 4 kademede alınan puanlar sonucu oluşturulacak 16, 18 ve 20 yaş büyükler, 21 yaş üstü milli takımları Avrupa ve Dünya şampiyonalarında ülkemizi temsil edecek" dedi.

Konuşmaların ardından 40 ilden 972 sporcunun katıldığı yarışa geçildi. Sporcuların, ellerindeki pusulalarla işaretleri bulup parkuru en kısa sürede tamamlamaya çalıştığı yarış, yarın sona erecek.



MA(SU/CK)