Nöbet tuttuğu sırada meydana gelen patlamayla savrulup sol kolunda kırık oluşan er Fatih Yüksel, dün otobüsle Afyonkahisar'dan memleketi Aksaray'a geldi. Buradan da askerler eşliğinde Gülağaç İlçesi'ne bağlı Bekarlar Beldesi'ndeki evine gitti.  Er Yüksel'in geldiğini duyan yakınları ve arkadaşları eve akın etti.

Babası Yüksel Yüksel ile birlikte nakliyecilik yapan ve 1 aylık hava değişimi iznine gelen 24 yaşındaki 7 aylık asker Fatih Yüksel, patlama sırasında nizamiyede nöbette olduğunu belirtti. Yaşadıklarını anlatan Yüksel, "Ben patlama esnasında nizamiyede nöbetçiydim. İlk patlamada biz yerimizden savurulduk. İkinci patlama ikinci kez savrulduk. Daha sonra ambulansla bizi götürdüler" dedi.

Fatih Yüksel'in dedesi Sabri Pamuk da tornunan sarılıp, "Torunuma kavuştum. Hem mutluyuz, hem yaralı ve orada şehitlerin olmasından dolayı hüzünlüyüz" dedi.

Anneannesi Şeküre Pamuk ise "Çok mutluyum, torunuma kavuştum. Sağlık durumu iyi. Bugün mutlu bir gün" dedi.  

Bekarlar Belde Belediye Başkanı Şağban Yüksel de patlamanın olduğunu haber aldıktan sonra endişe içerisinde Afyonkarahisar'a gittiklerini ve Fatih Yüksel'in yaralı olarak kurtulduğunu öğrendiğinde ise sevindiklerini belirtti.

Yaralı akserlerden er Soner Güleçyüz de ailesiyle birlikte otomobille memleketi Konya'ya geldi. Konuşmaması yönünde askeri yetkililerden talimat verildiğini belirten er Güleçyüz'ün amcası Himmet Güleçyüz ise "Yeğenim, patlama sırasında nöbetteymiş. Ayağından hafif yaralı. Sağlık durumu iyi. Psikolojik olarak olaydan etkilendiği için hava değişimine geldi. Olayın şokunu yeniden yaşamaması için yakınlarımızla dahi yeğenimi görüştürmüyoruz" dedi.



HB(İA/SS)