Çepni İlköğretim Okulu bahçesindeki törene, Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Afyonkarahisar Valisi İrfan Balkanlıoğlu, AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili Halil Ürün, Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürü Akif Özkaldı, belediye başkanları ve vatandaşlar katıldı.

Bakan Eroğlu, tören alanında sevgi gösterileriyle karşılandı. Kendisini bekleyenleri selamlayan Eroğlu'na, Bulgazdağı Yörükleri Derneği Başkanı Ahmet Dal ve Yardımcısı Talat Duran, Yörük poşusu hediye etti. Başkan Dal, ardından Eroğlu'nu 'Türkmen Beyi' ilan ederek, bu yıl 8'incisi düzenlenecek Banaz Bulgazdağı Yörük Şenliği'ne davet etti.

Hocalar Yatılı Bölge Okulu halk oyunları ekibinin gösterisini izleyen Eroğlu, Çepni Köyü Göleti ve Sulaması'nın hizmete açılmasıyla bölgede sulu tarıma geçileceğini kaydetti. DSİ tarafından 9 yılda 1158 tesis tamamladığını, 12 Aralık 2012'de ise 112 tesisin daha açılışını yapacaklarını kaydeden Eroğlu, eskiden 30 yılda açılamayan tesisleri 1 yıla sığdırdıklarını söyledi. DSİ Genel Müdürü Akif Özkaldı ise 9 milyon 500 bin liraya mal olacak göletin, 1500 dekar tarım arazisinin sulamasında kullanılacağını kaydetti.

Konuşmaların ardından Bakan Eroğlu, platforma çıkardığı Çepni Köyü'nden 8 çocuk annesi Naime Karaca, İsmail Koç ve protokol üyeleriyle birlikte butona basarak Çepni Köyü Göleti ve Sulaması'nın temelini attı. Hocalar İlçesi'nden sonra Sandıklı İlçesi'nin Sorkun Beldesi'ne geçen Bakan Eroğlu, burada Sandıklı Kestel Barajı Sulaması ve Sandıklı Menteş Beldesi Taşkın Koruma Tesisi'nin temelini attı.