Beyyazı Beldesi'nde oturanlar, taş ocaklarının bulunduğu bölge ile Afyonkarahisar arasında İl Özel İdaresi'nin yaptığı yol yapım çalışmalarının durdurulmasını istedi. Sabah saatlerinden itibaren İl Özel İdaresi'ne ait iş makinelerinin çalışmaya başladığını belirten bölge sakinleri, yolun tapulu tarlalarından geçtiğini ve kendilerine istimlak bedeli ödenmediğini iddia etti. Arazilerinin taş ocakları için peşkeş çekildiğini savunan yaklaşık 500 kişi, çalışmaların yapıldığı 5 kilometrelik yolda eylem yaptı.

Ellerinde sopa, kürek ve kazmalarla yürüyen grup, 'Direne direne kazanacağız', 'Ölmek var, dönmek yok' sloganları attı, daha sonra iş makinelerini taşladı. Bunun üzerine iş makineleri çalışmaları yarıda keserek bölgeden ayrıldı. Grup, bir yerel televizyon kanalının görev aracını da taşladı. Camları kırılan araçtaki haber editörü Oktay Yüksel, muhabirler Alkan Kurt ve Deniz Eyvazoğlu ile kameraman Serdal Altın, saldırıdan yara almadan kurtuldu. Olayda, haber ekibinin kamerası isabet eden taşlar nedeniyle zarar gördü. Olayların büyümesi üzerine bölgeye çok sayıda polis ve jandarma ekibi sevk edildi.

'AVRUPA'YA GÖNDERDİĞİMİZ ÜRÜNLER GERİ GELİYOR'

Grup adına açıklama yapan Beyyazı Kasabası Çevre Koruma ve Yeşillendirme Derneği Başkanı Süleyman Özpunar, halkın yol ve taş ocaklarından dolayı mağdur olduğunu söyledi. Özpunar, "Burada halkın büyük zararı oldu. Hiçbir mülki idare yanımızda değil. Yolun yaklaşık 1 metrelik kısmı tarlalarımızın içinden geçiyor. İstimlak bedeli ödenmedi. Ekinlerimiz zarar gördü. Tohumlarımızın büyük kısmı harap oldu. En büyük sıkıntımız taş ocakları. Buradan Avrupa ülkelerine lahana, salatalık, patates gönderiyoruz. Taş ocaklarının açılmasından bu yana gönderdiğimiz ürünler geri dönüyor" diye konuştu.

Belde sakinlerinden Yaşar Kocatepe, "Sayın başbakanımıza sesleniyorum; Suriye, Araplara akıl vereceğine gelsin Valisine sahip çıksın. Bir taş ocağı için halkın mahsülü bu kadar perişan edilemez" dedi.

Hasan Koçak adlı belde sakini ise "Tüm yetkililere sesleniyoruz. Birkaç şirketin değil, halkın sesine kulak verin. Yeni yol yapılma girişimine derhal son verilmesini istiyoruz. Bu yol barbarlık yoludur" dedi.