Patlamanın meydana geldiği kışla önünde ailelerinin gergin bekleyişi devam ederken Afyonkarahisar Valisi İrfan Balkanlıoğlu, ailelerin daha rahat etmesi için kışlaya alınması talimatını verdi. Bizzat ailelerin yanına gelen Vali Balkanlıoğlu, şehit askerlerin birinci derece yakınlarının kimlik kontrolünden geçirildikten sonra içeriye alınmasına refakat etti. Burada birinci derece şehit yakınlarından DNA testi için örnek alınacağı belirtildi.

KIŞLACIK KÖYÜ BOŞALTILDI, ARAZİDE MÜHİMMAT ARAMASI

Diğer yandan patlamanın olduğu kışlaya en yakın yerleşim yeri Kışlacık Köyü'nün tamamen boşaltıldığı, yakınlardaki yerleşim yerlerinin ara sokaklarına da girmeye izin verilmediği belirtildi.

Orman ve Su İşleri Bakanlığı'ndan yapılan yazılı açıklamada, Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu ile Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Hayri Kıvrıkoğlu'nun olaydan hemen sonra Afyonkarahisar'a intikal ettiği anımsatılarak, yangına müdahale için Afyonkarahisar itfaiye ekipleri, Orman Genel Müdürlüğü'ne bağlı 5 yangın söndürme arazözü, AFAD ekipleri, 20 ambulans, 2 adet 4 kişilik ambulans, helikopter ambulans ve ambulans uçağın hazır bulundurulduğuna işaret edildi. Sağlık Bakanlığı'na bağlı UMKE ekiplerinin Afyonkarahisar'a intikal ettirildiği, 80 kişilik 112 çalışanının bölgeye sevk edildiği belirtilerek, Uşak ve Eskişehir'den takviye sağlık ekiplerinin 2 saat içinde bölgede konuşlandırıldığı ifade edildi.

Afyonkarahisar Emniyet Müdürlüğü'nde görevli 200 kişilik çevik kuvvet ekibi ve 70 polisin çevre güvenliğini sağladığına dikkat çekilen açıklamada, şunlar kaydedildi:

“Patlama neticesinde çevreye saçılan mühimmatın etkisiz hale getirilmesi için Ankara'dan 13 bomba uzmanı ile 2 bomba eğitimi almış köpek ve Afyonkarahisar'dan 5 bomba uzmanı ile 1 bomba eğitimi almış köpek bölgede mühimmat arama çalışmalarını yürütmektedir. Olay mahallinde vatandaşların bombaların saçıldığı alana girmemesi ve güvenlikli bir ortam sağlanması maksadıyla emniyet teşkilatı sürekli uyarı ve bilgilendirme anonsları yapmaktadır. Patlamadan sonra gece saatlerinde Ataköy İlköğretim Okulu açılmış ve kurulan çadırlarda şehit yakınlarının ailelerinin gerekli ihtiyaçları karşılanmış ve gerekli bilgilendirmeler yapılmıştır. Ayrıca Afyonkarahisar Belediye Başkanlığı tarafından şehit yakınlarının gerekli ihtiyaçları temin edilmiştir."

DİN GÖREVLİLERİ HAZIR BULUNDURULUYOR

Açıklamada, Sağlık Bakanlığı ve Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından şehit yakınlarını teskin etmek ve psikolojik destek vermek maksadıyla 5 psikolog ve din görevlilerinin hazır bulundurulduğu vurgulandı.

“Şehit olan askerlerimizin DNA tespiti için Ankara'dan ekipler bölgeye intikal etmiştir" denilen açıklamada, olayla ilgili Genelkurmay Başkanlığı ve savcılık tarafından gerekli idari ve adli soruşturma başlatıldığı ifade edildi.

ŞEHİTLERİN MEMLEKETLERİ

Afyonkarahisar'daki patlamada şehit olan 25 askerin isimleri ve memleketleri şöyle:

Astsubay Kıdemli Başçavuş Bedri Narin (Erzurum), Astsubay Kıdemli Çavuş Murat Döğer (Kırıkkale), uzman çavuşlar Hüseyin Apaydın (Balıkesir) ve Cüneyt Akkuş (Ordu), er ve erbaşlar Ayhan Kurtsu (Kastamonu), Kadri Aydın (Aksaray), Fatih Şalgam (Kastamonu), Bayram Uluer (Çorum), Burak Kaplan (Çorum), Emrah Aral (Manisa), Emrah Kartal (Zonguldak), Hayri Kaya (Gaziantep), Emre Yıldırım (Nevşehir), Emrah Sandalcı (Kırıkkale), Mehmet Emre Özer (Gaziantep), Hüseyin Gökhan Eriç (Isparta), Tolga Taşdan (Tokat), Ahmet Tosun (Adana), Burak Umut Gedik (Erzincan), Onur Fikret Dülger (Trabzon), Macit Coşkun (Zonguldak), Barış Öztürk (Eskişehir), Mehmet Emin Çuğun (Iğdır), Abdullah Tokgöz (Yozgat) ve Fatih Ergeç (Ankara).



SK(SU/ESM)