CHP Genel Başkan Yardımcısı Haluk Koç ve Genel Sekter Bihlun Tamaylıgil'in de aralarında bulunduğu CHP heyeti, patlamada 25 askerin şehit düştüğü Şehit Uzman Çavuş Mete Saraç Kışlası'nı ziyaret etti. Ziyaret öncesi kışlanın kapısının önünde bekleyen acılı ailelerin yanına giden heyet adına konuşan CHP Genel Başkan Yardımcısı Haluk Koç, “Bütün milletimizin başı sağ olsun. Artık hepimiz televizyonu her açtığımızda acı olaylara tanık olmaktan, onlarla karşılaşmaktan korkar hale geldik. Dün gece yaşanan elim bir olay var. Bu konuda askeri yargı da, idari yargı da gerekli soruşturmayı başlattı" dedi.

Olayla ilgili bilgilerinin yapılan açıklamalar kadar olduğunu belirten Koç, uzmanların baz görüşler ileri sürdüğünü, soruşturmayı yapan ilgili makamlar kesin açıklama yapana kadar tartışmanın devam edeceğini anlattı. CHP adına millete başsağlığı dilediklerini belirten Koç, "Allah'tan gencecik mehmetçiklerimize rahmet diliyoruz. Hepsinin mekanı cennet olsun. Sıkıntılı günlerden geçiyoruz. Milletçe birliğimizi, dirliğimizi koruyacağız. Bu musibetle de hep birlikte, birbirimize kuyu kazmadan, kötü siyaset örneği sergilemeden bu zor günlere ortaklaşa bir duruşla aşma gereğini bir kez daha altını çiziyoruz" diye konuştu.

Ailelerinin, mühimmat deposunda sayımın gece saatlerinde yapılmasına yönelik tepkisinin hatırlatılması üzerine de Haluk Koç şunları söyledi:

"Bu konulara şu anda bizim girmemiz yanlış olur. Soruşturma başladığı konusunda bilgimiz var. Genelkurmay'ın açıklamalarını takip etmek gerekir. Hep beraber sükunetimizi korumak zorundayız. Şehitlerimize saygımızı kusursuz göstermek zorundayız. Ailelere sabır diliyorum. Çok zor koşullardalar. Soruşturma sonrasında gereken yol haritası çıkacak ve soruların cevapları aydınlanacaktır" dedi.

CHP heyeti kışlaya girerken, kısa süre sonra da Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz da geldi ve açıklama yapmadan kışlaya gitti.