Çukurca'da geçen salı gecesi teröristlerce düzenlenen saldırıda şehit düşen Uzman Çavuş Fevzi Algönül'ün cenazesi Gülhane Askeri Tıp Akademisi'nde yapılan DNA testinin ardından bugün askeri uçakla memleketi Afyonkarahisar'a gönderildi. Şehit Algönül için ilk tören Afyonkarahisar Askeri Havalimanı'nda düzenlendi. Buradan cenaze aracına konan şehidin cenazesi, uzun bir araç konvoyu eşliğinde Sinanpaşa İlçesi'ne götürüldü. Baba evine götürülen şehidin cenazesi, ağıtlarla karşılandı. Şehit Uzman Çavuş Fevzi Algönül ile aynı adı taşıyan dedesi Fevzi Algönül ve diğer yakınları fenalık geçirdi. Babaevinde helallik alındıktan sonra şehidin Türk bayrağına sarılı tabutu, törenin yapılacağı Sinanpaşa Camii'ne götürüldü.

Törene, Afyonkarahisar Valisi İrfan Balkanlıoğlu, Orman ve Su İşleri Bakan Yardıcısı Nurettin Akman, milletvekilleri, askeri erkan, protokol üyeleri, şehidin babası Kudret, annesi Nurten ve ağabeyi Ömer Algönül ve yaklaşık 5 bin kişi katıldı. Tören öncesinde şehidin yakınları fenalık geçirdi.

'BAŞINIZ SAĞOLSUN DEMEKLE OLMUYOR'

Ağıtların yakıldığı törende şehidin teyzesi Satı Yeşil, "Yavrularımızı koruyamıyorlar. Evlatlarımızı koruyamıyorlar, ziyan ediyorlar. Kuzum ben seni böyle mi karşılayacaktım" diye feryat etti. Bu arada cuma namazından çıkan Vali İrfan Balkanlıoğlu ve diğer protokol üyeleri, şehidin yakınlarına başsağlığı diledi. Şehidin teyzesi Canan Güneş, "Başınız sağolsun demekle olmuyor. Bitirin artık bu işi" dedi.

KADINLAR DA SAF TUTTU

Şehit Uzman Çavuş Fevzi Algönül için cuma namazından sonra cenaze töreni düzenledi. İl Müftüsü Mustafa Kaya'nın kıldırdığı cenaze namazında, kadınlar da erkeklerin yan tarafında saf tuttu. Namazın ardından omuzlarda taşınan şehidin cenazesi, top arabasında konuldu. Bir süre ilçe merkezinde top arabasında götürülen Algönül'ün cenazesi, daha sonra yeniden omuzlara alındı. Ellerinde Türk bayrakları ve şehidin fotoğraflarını taşıyan gençler, 'İmralı basılsın, Apo asılsın', "Hükümet istifa' diye slogan attı. Yaklaşık 3 kilometre omuzlarda taşınan Fevzi Algönül'ün cenazesi Sinanpaşa Asri Mezarlığı içindeki şehitliğe defnedildi. Uzman Çavuş Algönül, Sinanpaşa'nın 19, Afyonkarahisar'ın ise 239'uncu şehidi olarak kayıtlarda yer aldı.