Kar yağışı nedeniyle dün saat 14.00 sıralarında kapanan Afyonkarahisar- Ankara- Konya karayollarında tek şeritten aracın geçişine izin verilmeye başlandı. Karayolları 31'inci Şube Şefliği'nin 24 saat süren çalışmalarının sonunda yol kısmen açılırken, yolda halen çok sayıda araç bekletiliyor. Trafik ekipleri özellikle zincirsiz araçlar ile TIR ve kamyonların geçişine izin vermiyor. Afyonkarahisar Otogarı'ndan Ankara istikametine gidecek araçların çıkışına da halen izin verilmediği belirtildi.

Sürücüler özelikle İscehisar İlçesi'ndeki dinlenme tesisleri, akaryakıt istasyonları ve park alanlarında bekletiliyor. Özel araç ve zincir takan araçların kontrollü geçişine izin verilirken, polis ve kamyon şoförleri arasında zaman zaman gerginlik yaşanıyor. Kızılay ekipler yolda kalan sürücülere kumanya ve çay dağıtıyor. İscehisar İlçesi'nde ise restoran işletmecisi Muhittin Açar, mahsur kalan sürücü ve ailelerine ücretsiz çorba servisi yaptı.

Uzun süredir yolda beklediklerini belirten vatandaşlar, yolların tamamen açılmasını istedi. Antalya'dan Ankara'ya gitmek yola çıktıklarını belirten Uygun ailesi yolların açılmamasından dolayı mağdur olduklarını söyledi. Yaklaşık 15 saattir yolun açılmasını beklediğini kaydeden Atilla Uygun, "Geceyi araçta geçirdik. Çok sıkıntı yaşadık" dedi.