Afyonkarahisar’da 500'üncü İstihkam Ana Depo Komutanlığı Şehit Uzman Çavuş Mete Saraç Kışlası'nda meydana gelen patlamada şehit olan Eskişehir Anadolu Üniversitesi çalışma ekonomisi bölümü mezunu onbaşı Tolga Taştan'ın cenazesi askeri uçakla Yenişehir Havaalanı’na buradan da helikopterle kent merkezindeki Yunuseli Havaalanı’na getirildi. Ambulansla konularak bayraklarla donatılan Osmangazi İlçesi Soğukkuyu mahallesi Menekşe sokaktaki evinin önüne getirilen Taştan’ın cenazesi gözyaşlarıyla karşılandı.

Cenaze helallik alınmak üzere ambulanstan indirilirken, annesi Zekine Taştan ve babası Ali Taştan ile yakınları gözyaşlarına boğuldu. Anne Zekine Taştan tabuta ve taşıyan askerlere sarılarak ağlarken, "Neden bizim canlarımız şehit düşüyor" dedi. Baba Ali Taştan da eşini sakinleştirmeye çalışırken "Ağlamayalım, gülelim" dedi.

Şehit Tolga Taştan’ın cenazesi, Alevi dedesi tarafından dua okunduktan sonra Askeri Hastaneye götürüldü.

Taştan’ın cenazesi ikindi vakti Ulu Camii’nde düzenlenecek törenin ardından Ataevler Mahallesi’ndeki Cemevi’ne götürülecek. Taştan, daha sonra Hamitler Kent Mezarlığı’ndaki Şehitlik’te toprağa verilecek.



ST,BC(FK/COŞ)