Ataköy Mahallesi'nde 5 Eylül'de meydana gelen ve tüm Türkiye'yi yasa boğan patlamada şehit düşen 25 asker için düzenlenen 'saygı yürüyüşü', Anıtpark'ta başladı. Sosyal paylaşım siteleri üzerinden örgütlenerek Anıtpark'ta toplanan yüzlerce kişi saygı duruşunda bulundu, İstiklal Marşı okudu.

Ardından yürümek isteyen gruba polis izin vermedi. Yürüyüş için Emniyet Müdürlüğü'ne dilekçe verilmesi gerektiği hatırlatılan vatandaşlar, "Türk bayrağına sahip çıkmak için yürümek istiyoruz" dedi.

Oğlu Trabzon'da asker olan gruptakilerden Müzeyyen İzar, "Habur'dakiler nasıl yürüdüler? Nasıl onlarla sarmaş dolaş olabildiler? Biz neden yürüyemiyoruz" diye sordu. İzar, "Afyonkarahisar'daki evlatlarımız neden şehit oldu? Ben de asker annesiyim. Yüreğim yandı. Afyon'da olay olmazdı hani? Türkiye'nin her tarafından şehitlerimiz geliyor" diye tepki gösterdi.

Vatandaşlarla polis arasındaki görüşmelerin sonunda yürüyüşe izin verildi. Şehitleri anmak ve terörü protesto etmek isteyen vatandaşlar, Anıtpark'tan Bankalar Caddesi ve İkinci Dumlupınar Caddesi'ni geçerek Yeşilpark'a kadar geldi.

Yürüyüş sırasında 'Meclis'te PKK istemiyoruz', 'İmralı basılsın, Apo asılsın', 'Afyon, uyuma, şehidine sahip çık', 'Şehidim hakkını helal et bize', "Susma, sustukça sıra sana gelecek' şeklinde slogan atan gruptakiler sık sık tekbir getirdi. Protestocular, burada İstiklal Marşı okuduktan sonra dağıldı.



MA(SU/BT)