Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi öğrencisi olan Yozgatlı şehit er Abdullah Tokgöz'ün cenazesi Ankara'da GATA'da yapılan törenin ardından askeri uçakla Konya'ya getirildi. Bu sırada şehit evinde cenazenin gelmesi bekleyen yakınlarına, şehit babası Faruk Tokgöz'ün, slogan atılmaması ve sadece tekbir getirilmesini istediği anons edildi. Şehit er Tokgöz'ün cenazesi ambulansla baba evine getirildiğinde yakınları gözyaşlarına hakim olamadı.

Şehit babası imam Faruk Tokgöz, annesi Serdez Tokgöz ve kız kardeşi Vildan Tokgöz, tabuta sarılıp veda etti. Ardından şehit babası Faruk ve annesi Serdez Tokgöz, oğullarının tabutunun önüne oturup dua etti. Adından tekrar ambulansın içindeki tabuta sarıldılar. Bu sırada diğer akrabaları ve şehit er Tokgöz'ün arkadaşları da tek tek cenazenin başına gelip vedalaştı. Şehit babası Faruk Tokgöz, herkesten oğlu için helallik istedi. 

Ardından şehit Tokgöz'ün cenazesi, dini ve askeri törenin yapılacağı Mürşit Pınar Camii'ne getirildi. Cenaze törenine Vali Aydın Nezih Doğan, 3'üncü Ana Jet Üs Komutanı Hava Pilot Tümgeneral Yılmaz Özkaya, Jandarma Bölge Komutanı Tuğgeneral Şafak Karakoç, Kalkınma Bakanlığı Müsteşarı Kemal Madenoğlu, şehit yakınları ile yaklaşık 3 bin kişi katıldı.

Baba Faruk Tokgöz, burada oğlunun tabunun başına gelip fotoğrafını öptü. 

Şehit Er Tokgöz'ün cenazesi, cenaze namazının ardından bir süre top arabasında taşındıktan sonra omuzlara alındı. Tokgöz'ün cenazesi, gözyaşları içinde tabutla birlikte Garnizon Şehitliği'nde toprağa verildi.

'GÜNEYDOĞU ANADOLU'DE ASKERLİK YAPMAK İSTEMİŞ

Yakınları ve komşularından alınan bilgiye göre 7 aylık asker olan şehit er Tokgöz'ün, annesi Serdez Tokgöz ile yaptığı son görüşmesinde, ''Anne ben burda (Afyonkarahisar) askerlik yapmak istemiyorum. Keşke Güneydoğu Anadolu'da askerlik yapsaydım. Orada şehit olurdum belki'' dediği öğrenildi.

''OĞLUMUN ŞEHİT OLACAĞI İÇİNE DOĞMUŞ''

Şehit babası Faruk Tokgöz de, oğlu ile en son patlamadan 3 gün önce telefonla görüştüğünü belirtip, ''Oğlum telefonda bana, 'Topraktan geldik, toprağa gideceğiz. Şehit olmak istiyorum' demişti'' diye konuştu.



TY-ÖÇ(İA/AAA)