Bayındır'ın en eski mahallelerinden Çırpı'daki 4 Eylül Parkı'nda yapılan 6'ncı Dana Bayramı kutlamalarına Tarih Uzmanı Fatmagül Kırcı, Afro-Türk Derneği kurucusu Mustafa Olpak, üyeleri Güler Güntekin Olpak, Ayşe Sezer, Ege Üniversitesi Devlet Türk Musikisi Konservatuarı öğretim üyesi Prof. Dr. Ahmet Yürür, Antropolog Elif Cici, Bayındır Belediyesi Başkan Vekili Şükran Hızlıer, Kongo, Sierra Leone ve Afrika Türk kökenliler katıldı.

Etkinlikteki panelde konuşan Afro-Türk Derneği Kurucusu Mustafa Olpak, başlangıçta Türkiye'de yaşayan Afrikalılar'ın kültürleri ve nereden geldikleri konusunda çalışma yapmak üzere yola çıkmıştık. Şu an dünyanın her yerine ulaşmaya başladık. Avrupa ile bağlantılar kuruyoruz. Yine bu şekilde gönüllü destekçilerimiz ile beraber kültürümüzü insanlara daha büyük başarılar ile tanıtacağız" dedi.

Panelin ardından Kongo ve Sierra Leoneli sanatçılar etnik müziklerinden örnekler sundu. Halkında yoğun katılımı ile gerçekleşen panel, katılımcıların hep birlikte roman havası oynaması ile sona erdi.



MAA (KÖ/RT)