Posta Ege 10’uncu onur yılını Le Cigale Restoran’da kutladı. Kutlamaya, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, İzmir Vali Vekili Ardahan Totuk, CHP İzmir milletvekilleri Mehmet Ali Susam, Allattin Yüksel, Ak Parti İzmir milletvekilleri Ali Aşlık, Aydın Şengül katıldı.

Posta Ege Bölge Temsilcisi Bülent Zarif, “Bu anlamlı gecede bizleri onurlandırdığınız için hoş geldiniz diyorum. Bu ayın başlarında bir sabah toplantısında İzmir’in kangren haline gelmiş bir sonunu tartışıyorduk. Arşivi tararker Posta Ege’de bir ayrıntı bulduk. 2002 yılına ait bir gazete. O zaman kadar tarih olgusunu dikkate almamışız. Geleneksel olarak her yıl düzenlediğimiz toplantıyı 10'ncu yıldönümü olarak organize edelim. Yıllar hızla akıp geçerken elimizdeki varlıkların da değerini unutmamamız gerekiyor. Posta Ege 100 bine yakın tirajıyla güçlü bir gazete konumunda. Bu uzun yolculukta bizimle birlikte olan reklam ajanslarımıza iş dünyası temsilcilerine çok teşekkür ediyorum” dedi.

Kutlamada, en yüksek ciro yapan ajanslara plaket verildi. 2011 yılı en yüksek ciro yapan seri ilan ajanslarından 3'ncü Plaza Reklam Fatih Dörtkardeşler’e ödülünü, İzmir Emniyet Müdürü Ali Bilkay, 2011 yılı en yüksek ciro yapan 3'ncü ajans, Alya Organizasyon Şule- Rıfat Uygur’a plaketini, CHP İzmir Milletvekili Mehmet Ali Susam, 2'nci olan Has Ajans’tan Harun Aygün ve Semra Göbeklioğlu’na plaketini, Ak Parti İzmir Milletvekili Ali Aşlık verdi. 2011 yılı seri ilanda en yüksek ciro yapan 2'nci ajans Sun Reklam Süleyman Kazım Güzi’ya plaketini Ak parti İzmir Milletvekili Aydın Şengül, Bölge 2'nci ajansına PNG ajans Turhan Karbay CHP İzmir Milletvekilli Alaattin Yüksel verdi. 2011 yılı en yüksek ciro yapan İzmir 2'nci ajansı STL Ajans Mehmet Özmen- Rıfat Ürkek’e verildi. Seri ilanda birinci ajans Elka’dan Kaan Şeker’e plaketini İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, 2011 yılı en yüksek ciro yapan Akset Tanıtım’dan Can Tekmen’e plaketini İzmir Vali Vekili Ardahan Totuk, 2011 yılı en yüksek ciro yapan Pasaport Reklam’dan Mehmet Güler, Ercan Akça’ya plaketlerini Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım verdi.

BAKAN YILDIRIM’A DA PLAKET

Zarif tarafından kendisine plaket takdim edilen Bakan Yıldırım, “1990’lı yılların Türkiyesi’nde değişik bir bakış açısıyla yayın hayatına giren Posta bugün en fazla satan gazete haline gelmeyi başarmış. Posta 10'ncu yılında, İzmir’in sorunlarını bir anlamda yerel yönetimlerle merkezi yönetim arasında postacılık vazifesi de yaparak İzmirliler’in gündemine taşımada büyük bir başarı elde ettiler. Şüphesiz basın önemli bir güçtür. Demokrasilerde 4'ncü güç diye de anılan medyanın toplumda insanımızın sorunlarını, beklentilerini en iyi şekilde sorumlu mevkilerdekileri uyarma görevi yanında demokrasinin denetim gücü olarak görev yaptığı bilinir. Siyasetçinin seçimden seçime vatandaşa hesap vermesi geride kaldı. Her aşamada yazılı görsel basının medyanın toplum adına millet adına kamu yöneticilerini yapacağı yayınlarla ortaya koyacağı habercilik anlayışı ile yerine getirmesi demokrasimizin gelişmesine imkan tanıyacaktır, fırsat verecektir. Posta Ege’nin İzmir ve Ege Bölgesi adına İzmir’in önünde bulunan çok önemli projeler ve gündemler adına nice başarılarla dolu görevler ifa etmesini temenni ediyorum. EXPO 2020 konusunda İzmir medyasına çok önemli görevler düşüyor. 1.5 yıllık süreyi en iyi şekilde kullanarak inşallah bu önemli organizasyonu İzmir’imize en yi şekilde kazanma gayreti içinde olacağız. Biz Ankara’da her türlü düzenlemede birlikte hareket ediyoruz. Hepimizin amacı İzmir’in bu kez EXPO ipini göğüslemesidir” diye konuştu. 



ED (TT/RT)