Savaş ve ülkedeki baskıdan kaçarak Türkiye'ye sığının ve 10 Temmuz'da Erzincan'a gelen 172 Afgan için Geçit Beldesi'nde çadırkent oluşturuldu. Çadırkentte bütün ihtiyaçları karşılanan sığınmacıları ziyaret eden Vali Selman Yenigün, sohbet edip sorunlarını dinledi. Vali Yenigün şunları söyledi:

 "45 aileden oluşan 172 Afgan sığınmacının her türlü ihtiyacını karşılamak üzere geçici olarak bu kampı oluşturduk. Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı, kullanılmayan okulu restore ederek mutfak, eğitim, yemekhane, tuvalet, banyo gibi ihtiyaç bölümleri oluşturdu. Kızılay'ın vermiş olduğu çadırlara halı, döşek koyarak sığınmacıların rahat etmelerini sağladık."

ÇİKOLATA VE OYUNCAK DAĞITTI 

Afgan sığınmacıların barındığı alanları gezerken bir grup çocuğa oyuncak ve çikolata dağıtan Vali Selman Yenigün, daha sonra toplanan çocukların hepsine oyuncak ve çikolata dağıtmaları için korumalarına talimat verdi. Çikolata ve oyuncak dağıtımında izdiham olması üzerine korumalara müdahale eden Vali Selman Yenigün "Dağıtım böyle olmaz. Bir daha böyle iş yapmayın" diye uyarıda bulundu.



RD(KS/COŞ)