Elektriği ve suyu olmayan İl Özel İdaresi lojmanlarında kalan Afgan mültecilerin sağlıksız koşullarda yaşam mücadelesi vermesi Kafkas Üniversitesi'ni harekete geçirdi. Rektör Prof. Dr. Sami Özcan'ın girişimleri ve Tıp Fakültesi Sağlık Uygulama ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Doç. Dr. Miktat Kaya'nın fakültede konuyla ilgili toplantı yapmasının ardından 6 doktordan oluşan ekip, ambulansla Afgan ailelerin yaşadığı eski süt fabrikası lojmanlarına gitti. Sağlık ekibi burada 10'u bebek, 30'u çocuk, 80 Afgan'ı muayene etti. Mültecilerde, genellikle soğuktan ve olumsuz koşullardan kaynaklı solunum yolu hastalıklarına rastlandı.

Nöroloji Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Murat Yıldırım Kale, gün boyu yaptıkları sağlık taramasının ardından başta bebekler olmak üzere, durumu ağır olan ve aciliyet gerektirenleri hastaneye yatıracaklarını, ilaç desteğinin de sağlanacağını söyledi.

Tıp Fakültesi Sağlık Uygulama ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Doç. Dr. Miktat Kaya ise bu tür sağlık kontrollerinin belli aralıklarla yenileneceğini belirterek, Işıklı Camii lojmanlarında yaşayan 4 yaşındaki epilepsi hastası Ali Asker Norozi'nin tedavisiyle kendisinin ilgileneceğini söyledi.



BA(KS/CK)