Hazro'ya 7 kilometre uzaklıkta bulunan 180 haneli 2 bin nüfuslu Dadaş Köyü'nde 2006 yılı Aralık ayında toprak kayması meydana geldi. Afet İşleri Genel Müdürlüğü teknik elemanları tarafından köyde yapılan jeolojik etüt kontrollerinde, Bayram ve Kaş mahallelerinde tespit edilen 32 eve yıkım kararı verildi. Ekiplerin hazırladığı rapor doğrultusunda mağdur ailelere Diyarbakır'ın Şanlıurfa karayolu üzerinde yeni konutlar yapılarak teslim edildi. Diyarbakır İl Afet Acil Durum Müdürlüğü tarafından köyde afet alanına giren evlerle ilgili liste çıkarılırken, ailesiyle birlikte bir başka köye çobanlık yapmaya giden 5 çocuk babası 47 yaşındaki Fesih Buzlu ise 'evde olmadığı' gerekçesiyle listeye alınmadı.

Köyde toprak kayması olduğunu öğrendikten sonra evine dönen Fesih Buzlu, kendisinin de listeye eklenmesi için başlattığı girişimlerden 6 yıldır sonuç alamadı. 2 odalı ahşap evinin bitişiğindeki ev sahibine konut verilmesine rağmen kendisinin listeye alınmadığını kaydeden Fesih Buzlu'ya 'evde olmadığın için listeye alınmadın ve hakkını kaybettin' yanıtı verildi.

EVİ BOŞALTMASI İÇİN 10 GÜN SÜRE VERDİLER

Hasar gören ahşap evinde 6 yıldır çocuklarıyla birlikte yaşamaya devam eden Fesih Buzlu'ya, bir hafta önce köye gelen ekipler evini boşaltması için 10 günlük süre verdi. Kapı komşusu Diyarbakır'da yeni bir konuta kavuşurken, kendisi halen yıkılmak üzere olan ahşap evde barınmaya çalıştığını söyleyen Fesih Buzlu, son çare olarak Diyarbakır'a gelen Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a başvurdu. İçinde bulunduğu durumu anlatan dilekçeyi ve yaşadığı evle ilgili görüntülerin yer aldığı bir CD'yi Ak Parti İl Başkanlığı görevlileri aracılığıyla Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a gönderen Fesih Buzlu, "Bir süre önce köye gelen ekipler boş evleri iş makineleriyle yıktılar. Benim bitişik komşum olan Ramazan Buzlu'nun boş olan evini yıktılar. Ancak benim ismim listede olmadığı için yıkmaktan vaz geçtiler ve evi boşaltmam için 10 günlük süre verdiler" dedi.

ÇOCUKLARIMI YURDA ALIN

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a verdiği dilekçesinde, kime başvurduysa azarlandığını iddia eden Fesih Buzlu şunları dile getirdi:

"Sayın Başbakanım şu anda çocuklarımla birlikte çaresiziz ve mağduruz. Hazro Kaymakamlığı'ndan bir çadır vermelerini rica ettim. 'Sana ne çadır verebiliriz ne de başka konularda yardımcı olabiliriz. Git başının çaresine bak' diyerek beni azarladılar. Evimin her an yıkalabileceği endişesi nedeniyle çocuklarımla birlikte psikolojimiz bozuldu. Köyde afet bölgesine giren 32 evin yerine Diyarbakır kent merkezinde yenileri yapılıp dağıtıldı ama beni listeye almadılar. Sayın Başbakanım lütfen sizlerden rica ediyorum. Bana ve çocuklarıma barınabileceğimiz bir ev verin. Evim yıkılırsa çocuklarımla ortada kalacağız. Bu yapılmazsa çocuklarım sokaklarda büyüyecek. Bunu istemiyorum. Bana ev verilmeyecekse çocuklarımı yurda alın devletimiz onlara sahip çıksın. Nasıl bir ortamda yaşadığımızı size gönderdiğim CD'den izleyebilirsiniz."



RY(GG/COŞ)