Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı'ndan Kütahya'nın Simav ilçesi'nde meydana gelen ve çevre illerde de hissedilen depremin ardından yazılı açıklama yapıldı. Depremde can ve mal kaybı yaşanmadığı belirtilen açıklamada şu ifadelere yer verildi: 'Kütahya-Simav’da meydana gelen 5.1 büyüklüğündeki deprem sonrası yapılan incelemeler sonucu, herhangi bir can ve mal kaybı olmadığı tespit edilmiştir. Bununla birlikte; tedbir amaçlı olarak, Eskişehir İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü’nden 10, Afyon Birlik Müdürlüğü’nden de 10 olmak üzere, toplam 20 kişilik ekip Kütahya’ya gönderilmiştir.

AFAD Başkanlığı’nın Ulusal Deprem Gözlem ağı verilerine göre 3 Mayıs 2012 tarihinde Türkiye saati ile 18.20’de Kütahya ilimizin Simav ilçesinde büyüklüğü Ml: 5.1 olan bir deprem meydana gelmiştir. Deprem Simav ilçesine bağlı Söğütlü köyüne 2, Şenköy köyüne 4, Kapıkaya köyüne 5.5 kilometre mesafededir. Depremin derinliği, 10 kilometre olarak ölçülmüş olup, depremden sonraki 1 saat içinde büyüklükleri 4.5 ile 2.7 arasında olan 14 artçı deprem meydana gelmiştir. Son bir haftalık deprem sayısı AFAD Başkanlığı Ulusal Deprem Gözlem Ağı verilerine göre 250 olarak ölçülmüştür.

AFAD Başkanlığı’nın Ulusal Kuvvetli Yer Hareketi Gözlem Ağı’ndan depremle ilgili elde edilen veri ise Simav istasyonundan 242 gal olarak ölçülmüş olup, etkili deprem süresi 10 saniye olarak gerçekleşmiştir. Meydana gelen depremin bölgedeki küçük çaplı fay hatlarına bağlı olarak geliştiği belirlenmiş olup, AFAD Başkanlığı’nca bölgedeki deprem aktivitesi 7 gün, 24 saat sürekli izlenmektedir.'



GD (RT)