14 Eylül'de evlat acısı yaşayan Adana Devlet Tiyatrosu Müdür Yardımcısı ve oyuncu Deniz Gökçe Kayhan'ın olaydan sonra kendi isteğiyle Ankara'ya tayin edildiğini belirten yönetmen ve oyuncu Gökhan Doğan, minik Eylül anısına 18 günde hazırladıkları 'Define Adası' adlı oyunu sezon boyunca sahneleyeceklerini söyledi.

İlk kez bir çocuk oyununda 12 tiyatrocunun sahne alacağını kaydeden Gökhan Doğan, "Aslında bu sezon çocuk oyununu Deniz arkadaşımız yönetecekti. Ancak çok kötü bir olay yaşadık. Minik Eylül'ü kaybettik. Biz de Deniz'in projesini hayata geçirmek ve ona destek olmak için, onun düşlediği gibi bir oyun ortaya koyduk. Çocuklarımızı ciddiye aldık. Tiyatromuzda ilk defa tüm kadrolu oyuncular çocuk tiyatrosunda bir araya geldi" dedi.

Mete Şahinoğlu tarafından İskoçyalı Yazar Robert Louis Stevenson'un romanından tiyatroya uyarlanan iki perdelik çocuk oyunu Define Adası, yıl boyunca Sabancı Kültür Merkezi Tiyatro Salonu'nda çarşamba günleri saat 14.00, pazar günleri ise saat 11.00'de sahnelenecek.