Antalya'nın Konyaaltı İlçesi sınırlarında bulunan Boğaçayı Mevkii, enduro motosiklet yarışçılarına ev sahipliği yapıyor. Türkiye Motosiklet Federasyonu'nun düzenlediği Enduro Motosiklet Yarışı Türkiye Şampiyonası 7'nci ayağında Türkiye'nin en iyi pilotlarını bir araya geldi. Genel klasmanda 105 puanı olan Serkan Özdemir, 103 puanlı Kunter Kuşçu, 98 puanıyla Burak Özdemir ve 88 puanla Burak Özel şampiyon olmak için ter döküyor. İlk gün sıralama yarışlarının yapıldığı şampiyonada final yarışları yarın gerçekleştirilecek. Bayanlar kategorisinde ise Burcu Tugayoğlu, Nazire Beker, Eda Geğin ve Yasemin Yazıcı kupa için yarışacak.

Antalya Enduro Motosiklet Kulübü'nun ev sahipliğinde gerçekleşecek yarışları enduro motosiklet yarışı tutkunları yakından takip etti. Seyirci izleme alanının kurulduğu pist, kum ocaklarının ortasına yapıldı. Arazi şartları nedeniyle enduro motosiklet yarışlarına uygun pist yaratmakta zorlanmayan federasyon, oldukça zorlu bir pist hazırladı. Engel aşılan, büyük kayaların üzerinden geçilen, hatta hendeklere girip çıkıp lastik bariyerleri aşarak bitiş çizgisine ulaşmak isteyen pilotlar, pistin oldukça zorlu olduğunu söyledi. Kimi zaman bir engele takılıp kimi zaman ise motorunun kontrolünü kaybederek yere yuvarlanan pilotlar, hızlı şekilde kalkarak yarışa geri döndü.

Gün boyunca devam edecek sıralama yarışlarının ardından yarın gerçekleşecek yarışlarda çıkış sıralaması belirlenecek. Birinci olan pilot, 'Türkiye Şampiyonu' unvanını alarak kupayı kaldıracak.