Duruşma salonunda Adnan Polat'ın Galatasaray Kulübü başkanlığı döneminde yönetim kurulunda yer alan Murat Yalçındağ, Yiğit Şardan, Haldun Üstünel, Ali Haşhaş, Selim Sayılgan ve mevcut yönetici Emir Sarıgül, Polat'ı yalnız bırakmadı. Polat yaptığı savunmasında dernekler kanununa göre o dönemde imza yetkisinin sadece başkan'da olduğunu ve kendisi başkan olmadığı için bu davada yargılanmasının usül olarak doğru olmadığını vurguladı. "O dönemde kulübün çok sayıda mali sorunu ve para girdisi çıktısı vardı. UEFA ile sorunlar vardı. Böyle bir paranın çıktığını ben görmedim, imza da etmedim" diyen Polat, 5 sayfalık savunmasını hakime verdi.


Bu arada Fenerbahçe Kulübü'nün davaya müdahil olma talebi 2 avukat ile yaptığı başvuru , Polat'ın avukatlarının itirazı sonrasında Hakim tarafından reddedildi. Adnan Polat'ın ifadesi sonrasında tanık olarak Kulübün eski sportif direktörü Bülent Tulun, Polat'ın şoförü Mustafa Kabasakal tanık olmarak dinlendi.


Bülent Tulun ifadesinde şunları söyledi:


"Benim Galatasaray Kulübü'ndeki görevim 2006 yılı Mayıs ayında sona ermişti. Görevimden ayrıldıktan sonra Galatasay Kulübü'ne kişisel kırgınlığım nedeniyle Adnan Polat'a mektup yazmıştım. Ancak kulüpten bir para çıktığına dair benim bir bilgim ve duyumum yok. Ayıca Rigobert Song o dönem ve her dönem Galatasaray ile ilgili para konularında hep soran çıkarmıştır. Ekonomik açıdan sorunlu bir oyuncu olduğunu herkese göstermiştir. Daha sonra bu paranın Song'a gönderildiğini ben de duydum.


İddianameye göre Adnan Polat'ın şoförü olarak görev yapan Mustafa Kabasakal'ın para taşıma işini yaptığı yönündeki durum sonrası mahkemede yer alan Kabasakal ise şunları söyledi.


"Ben Sayın Adnan Polat'ın makam şoförlüğünü yapıyorum. Hiçbir zaman Adnan Polat'ın kendi şirketi ve Galatasaray Kulübü ile ilgili işlerinde para taşıma görevini yapmadım. Böyle bir durum içerisinde yer almadım."


Daha sonra Adnan Polat'ın avukatları da bu durumundan dernekler kanununa göre sadece başkanların sorumlu tutulabileceğini vurguladılar. Hakim... yapılan savunmaların ardından adnan Polat'a beraat kararı verdi.


GALATASARAYLI TARAFTARLAR: BÜLENT TULUN İSTİFA


Adnan Polat'a adliye çıkışında da büyük destek verildi. Taraftarlar Polat'ın açıklamalarını sık sık bölerek, "Bülent Tulun İsitifa" diye slogan attılar.


Polat yaptığı kısa açıklamada, "Bugün gururlu ve sevinçliyim, burada yalnız olmadığımı gördüm. Taraftarlarımıza teşekkür ediyorum. Galatasaray'ın iç barışı için el birliği ile uğraşacağız. Buraya gelen herkese, siz basın mensuplarına da teşekkür ediyorum" dedi.