SONG'UN KONTRATI İSTENDİ


Mahkeme davanın ilk duruşmasının 6 Haziran 2012 tarihinde görüleceğini açıkladı. Mahkeme, ayrıca Galatasaray'ın eski futbolcusu Rigobert Song'un kontratının istenmesine karar verdi.


DENETİM RAPORU İSTENDİ


İçişleri Balanlığı'ndan Galatasaray Spor Kulübünün 2006 yılına ait denetim raporunun bir örneğinin istenilmesine hükmeden mahkeme, sanığın duruşma günü hazır olması için davetiye gönderilmesini karara bağladı. Mahkeme ayrıca iddianamede adı geçen Sinan Kalpakçıoğlu'nun dinlenilmesine gerek olmadığına karar verdi. Davanın iddianamesinde, "Denizlispor-Fenerbahçe futbol takımları arasında oynanan maç öncesinde ve sonrasında 14 Nisan 2011 tarihinde yürürlüğe giren 6222 sayılı Sporda Şiddet ve Düzensizliğin Önlenmesine Dair Kanun kapsamında değerlendirilebilecek nitelikte Galatasaray Spor Kulübü adına teşvik primi olarak herhangi bir ödemede bulunulduğuna dair kayıt bilgi ve belgeye rastlanılmadığı görülmüştür" ifadesine yer veriliyor.


POLAT'IN 7 YILA KADAR HAPSİ İSTENİYOR


Savcı Seyfettin Yiğit tarafından hazırlanan iddianamede, Galatasaray Spor Kulübü'ne ait hesap dökümlerinden olan muavin defterindeki döviz kasası dökümü incelendiğinde, 16 Mayıs 2006 tarihinde 1 milyon 23 bin 100 dolar tutarında kasa çıkışının görüldüğü belirtiliyor. Bu tutarın 23 bin 100 dolarlık miktarına makbuz düzenlendiği, diğer 1 milyon dolarlık bölümün makbuzla belgelendirilemediği ifade edildiği iddianamede, bu miktarın futbolcu Rigobert Song'a tazminat bedeli olarak verildiğinin belirtildiği ancak Galatasaray Spor Kulubü'nden Sinan Kalpakçıoğlu tarafından 5 Haziran 2006 tarihinde Song'un avukatı Banu Anıl'a gönderilen son hesap durumuna ilişkin elektronik postada ise, "Bugün itibarıyla maç başına prim dahil ödenmesi gereken tutar 185 bin avro düşünülmesi gerektiği, ayrıca sezon sonuna kadar 1 Haziran 2006, 1 Temmuz 2006 ve 1 Ağustos 2006 tarihlerinde ödenmesi gereken toplam 325 bin 500 avro muaccel olmayan borcun" ifadelerine yer verildiği anlatılıyor.


Elektronik posta da dikkate alındığında, 16 Mayıs 2006 tarihli tediye fişiyle Song'a 1 milyon dolar ödeme yapılmış olmasının hayatın olağan akışına aykırı bulunduğu anlatılan iddianamede, "Galatasaray Spor Kulübü Derneğine ait 1 milyon dolar tutarındaki paranın hangi amaçla ve nereye harcanmış olduğunu ikna edici bir makbuz ya da belge ile tevsik edilemediği dikkate alınarak, harcamanın yapılmış olduğu 16 Mayıs 2006 tarihi itibarıyla Galatasaray Spor Kulübü Derneğinde kulüp başkan yardımcısı olarak görev yapan, bahsi geçen ödemenin yapıldığı iddia edilen futbolcu Rigobert Song ile yapılan sulh ve ibra kontratlarında kulüp başkan yardımcısı sıfatıyla imzası bulunan Adnan Polat'ın eylemiyle 'Hizmet nedeniyle güveni kötüye kullanmak" suçunu işlemiş olduğu dosya kapsamından anlaşılmıştır" ifadelerine yer veriliyor.


İddianamede, Polat'ın "Hizmet nedeniyle güveni kötüye kullanmak" suçundan 1 yıldan 7 yıla kadar hapis cezasına çarptırılması isteniyor.


(BB)