CHP İzmir İl Başkanı Ali Engin, Aliağa Belediye Başkanı Turgut Oğuz, 22'nci Dönem Milletvekili ve eski Aliağa Belediye Başkanı Hakkı Ülkü, belediye meclis üyeleri, il genel meclisi üyeleri ve partililerin bulunduğu ziyarette Keskin ve Tamaylıgil partililerle sohbet ederek seçime yönelik stratejileri konuştu. Ziyaret sonunda CHP Aliağa İlçe Başkanı Özlem Şan Oğuzhan, Aliağa Belediyesi Kadın Emeğini Değerlendirme Evi (ALKED) tarafından hazırlanan anahtarlığı, Keskin'e hediye edip, fahri hemşehri ilan etti. Ayrıca Genel Sekreter Bihlun Tamaylıgil'e kadınlar tarafından hazırlanan takı seti hediye edildi.

AKP İKTİDARI DAYATMACI SİYASETİNE DEVAM EDİYOR

Yerel seçimlere yönelik örgütlerin denetlenmesi kapsamında partisinin Aliağa İlçe Başkanlığı'nı ziyaretinde konuşan Adnan Keskin, seçilme yaşının 18'e düşürülmesi ile ilgili anayasa değişiklik teklifinin ciddiyetten uzak olduğunu belirtti. Keskin şöyle konuştu: "Bizim bu konuda daha önceden seçim bildirgemizde 21 yaşına düşürülmesi ile ilgili bir önerimiz vardı. Bu işin öncülüğünü yapan parti biziz. Siyaset ciddiyet isteyen bir iştir. Elbette ki gençlerimiz siyasette yer almalıdır. Ama daha 18 yaşındaki insanlara dalga geçer gibi siyasette milletvekilliği vaat etmeyi ciddiyetle ahlakla bağdaştırmıyoruz. Eğer iktidar 21 yaşla ilgili önerimize sıcak bakıyorsa o zaman oturur bakarız, 21 yaşta anlaşırız."

Keskin, Büyükşehir Yasası'nın Başbakan'ın Cumhurbaşkanlığı seçiminde kendi konumunda gerek duyduğu dizaynı yapabilmek adına ortaya konulmuş bir model olduğunu belirterek, "İktidar 29 Büyükşehirdeki 55 milyon insanı kendi isteği doğrultusunda yönlendirmek için bu modeli başlatıyor. Bu demokrasiye ve insan haklarına aykırıdır. O yerleşim yerinde yaşayan insanların beklentilerini ve taleplerini dikkate almaksızın dayatmacı bir yaklaşımla parlamentoya getirilen 'Bütünşehir Yasası' ile ilgili tüm demokratik haklarımızı kullanarak mücadele edeceğiz" dedi.

Adnan Keskin, yerel seçimlerin öne alınması konusunda da siyasal iktidarın dayatmacı bir yaklaşım sergilediğini, CHP ile görüşme ihtiyacı bile duymadan MHP ile anlaşarak anayasa değişikliğine gitmeye çalıştığını ancak bunda başarılı olunamadığını savundu.

CHP Genel Sekreteri Bihlun Tamaylıgil ise çalışma programlarına İstanbul'da başladıklarını belirterek, "3 gündür de İzmir'de örgütlerle çalışmalara devam ediyoruz. Partililerimizle her konuda görüş alışverişinde bulunuyoruz" dedi.



ŞA (KÖ/RT)