Olay, geçen perşembe günü saat 14.30 sıralarında Bayraklı Adliyesi’nde meydana geldi. Geçen Mayıs ayında, Z.K. Bozyaka semtinde çatı katındaki evinin terasın açık kısmını, yan komşusundan izin almadan, plastik kaplamayla kapattı. Ancak kaplama üzerine biriken yağmur suları da yan tarafta oturan Teslime Yağcı’nın evine akmaya başladı. Bunun üzerine Yağcı, kaplamayı kaldırması ya da önlem alması için Z.K.’yi uyarınca, iki komşu arasında tartışma çıktı.

MAHKEMELİK OLDULAR

Komşular arasında bir süre devam eden tartışmanın ardından Üniversite öğrencisi kızıyla birlikte yaşayan Teslime Yağcı, kendisine hareket ve tehdit ettiği iddiasıyla Z.K. hakkında savcılığa suç duyurusunda bulundu. Bunun üzerine soruşturma başlatan savcılık da, Z.K. hakkında, 18'inci Sulh Ceza Mahkemesi’nde, 2 yıla kadar hapis ve para cezası istemiyle dava açtı.

ADLİYE KORİDORUNDA SALDIRDI

Davanın dün görülen ilk duruşmasının ardından mahkeme salonundan çıkan Z.K., iddiaya göre bağırıp küfür ettikten sonra kucağında 16 aylık torunu olan Teslime Yağcı’ya yumrukla saldırdı. Kucağındaki torununu düşüren Yağcı öfkeli komşusunun tekmelerine de hedef oldu. Annesini kurtarmak isteyen 9 Eylül Üniversitesi öğrencisi 19 yaşındaki Tuğçe Yağcı da yumrukların isabet etmesi sonucu baygınlık geçirdi. Olaya müdahalen eden vatandaşlar, Z.K.’yı uzaklaştırılıp polise teslim etti. Anne ve kızı, Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’ne kaldırıldı. Tuğçe Yağcı, tedavisinin ardından taburcu edildi. Dişleri kırılan, yüz kemiklerinde çatlaklar bulunan Teslime Yağcı’nın, beyin sarsıntısı geçirdiği de ortaya çıktı. Yağcı’nın tedavisinin evde devam ettiği bildirildi. Bu arada Z.K.’nin gözaltında olduğu ve soruşturmanın devam ettiği öğrenildi.

ARTIK CEZALANDIRILSIN

Olayın ardından yaşadığı şoku uzun süre atlatamayan Tuğçe Yağcı, komşularının sürekli kendilerini rahatsız edip, hareket ettiğini söyleyerek, “Hakaret ve tehditlerine dayanamayınca şikayet ettik. Bugün de hakim karşısına çıktık. Çıkışta da bizlere saldırdı. Kimseyi dinlemedi, annemi resmen öldürmek istedi. Bizler onun artık cezalandırılması ve durdurulmasını istiyoruz, büyük tedirginlik yaşıyoruz” dedi.