Akyazı Cumhuriyet Savcılığı, mahkemelerce ve savcılık tarafından verilen para cezalarının ödenmemesi üzerine, bu para cezalarını ödemeyen vatandaşlar için Akyazı Jandarma Komutanlığı'na yazı gönderdi. Jandarma bu konuda araştırma yaparken, ilçede yapılan yol uygulamasında borçtan dolayı yakalaması olan 3 vatandaş gözaltına alındı. 3 kişi getirildikleri jandarmada, savcılık tarafından verilen para cezalarını ödediklerini söyleyip ellerinde olan belgeleri jandarmaya verdi. Jandarma da durumu Akyazı Cumhuriyet savcısı Umut Koç’a bildirdi. Savcı Umut Koç da hemen soruşturma başlattı.

EVLERİNDE YÜZLERCE EVRAK

Yapılan soruşturma sonucu Adliye Yazı İşleri Müdürü 40 yaşındaki Muharrem Aktürk’ün  ve yakınlarının Altındere Beldesi'ndeki evlerine baskın yapıldı. Yapılan baskınlarda Adliye yazı işleri müdürü Muharrem Aktürk ve bazı yakınlarının evlerinde, adliyeye ait koliler içerisinde yüzlerce evrak çıktı.

Oün jandarma tarafından gözaltına alınan Muharrem Aktürk çıkarıldığı mahkemece tutuklanarak Ferizli Cezaevi'ne gönderildi.

3 GÜN ÖNCE DE GÖZALTINA ALINMIŞ

Yapılan araştırmada tutuklanan adliye yazı işleri müdürünün para cezalarıyla ilgili Cumhuriyet Savcılığının gönderdiği yazıları da göndermediği belirlendi. Bu arada Aktürk’ün tutuklanmadan 3 gün önce de resmi evrakta sahtekarlık suçlamasıyla gözaltına alındığı, çıkarıldığı mahkemece de tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldığı ortaya çıktı. Muharrem Aktürk'ün daha önce din görevlisi olarak görev yaparken, girdiği sınavları kazanarak Akyazı Adliyesi'ndeki yazı işleri müdürlüğü görevine atandığı belinlendi.

AO(MB/COŞ)