İzmir'in tarihi Kemeraltı Çarşısı'nda işporta tezgahı açma nedeniyle geçen yıl 20 Ağustos'ta iki grup birbirleriyle kavga etti. Diyarbakırlı ve Mardinli olan tarafların kavgasında, Şehmuz B. ile Abdülkadir A. başlarına gelen bıçak ve sopa darbeleriyle ağır, 3 kişi de hafif yaralandı. Kavgaya müdahale eden polis, Emrah B., Dergah B., Süleyman A. ile karşı taraftan Ahmet A., Abdülrezzak A., Ali A.'yı gözaltına aldı. Kavgaya karışan taraflardan 6 kişi sevkedildikleri adliyede tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

Bu sırada tarafların yakınları ise duruşma bitiminde adliye önünde karşılaştı. Kavgaya tutuşan iki grubun birbirlerine silahla ateş açması sonucu, taraflardan araç içinde bulunan Abbas S. ile olayla ilgisi olmayan, adliye önünde taksi bekleyen müteahhit Orhan Demirci yaralandı. Çok sayıda mermi isabet eden araçta sırtından vurulan Abbas S. yakınları tarafından hastaneye kaldırıldı. Olayla ilgisi bulunmayan ve sol baldırından yaralanan Demirci de kaldırıldığı hastanede tedavi edildi.

Harekete geçen polisin gözaltına aldığı zanlılardan, olayda silah kullandığı tespit edilen Abdulcebbar Ayboğa tutuklanırken, Ahmet A., ve Ali A., ise tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. İzmir 6'ıncı Ağır Ceza Mahkemesi'nde, iki kişiyi öldürmeye teşebbüs suçundan, iki kez müebbet hapis cezası istemiyle hakkında dava açılan Abdulcebbar Ayboğa, ile tutuksuz sanıklar Ali A. ve Ahmet A., son kez hakim önüne çıktı. Abdulcebbar Ayboğa, üzerine atılı suçlamayı kabul etmedi.

Yargılama sonunda mahkeme heyeti Abdulcebbar Ayboğa'yı, 'Kasten öldürmeye teşebbüs, yaralama, ruhsatsız ateşli silahlarla mermileri satın alma veya taşıma veya bulundurma' suçllarından toplam 41 yıl 2 ay hapis cezasına çarptırdı. Diğer iki sanığa ise ceza verilmedi.


BK (AÖ/AAA)