Dün sabah 70 AY 824 plakalı otomobille dün sabah

Kardeş olan 30 yaşındaki Muhammet Bozkurt , 25 yaşındaki Vahit Bozkurt ve 24 yaşındaki Ramazan Bozkurt, dün sabah saatlerinde 70 AY 824 plakalı otomobille, aralarında daha önceden anlaşmazlık bulunan 31 yaşındaki Yunus Emre Deveci ve kardeşi 28 yaşındaki Muhammet Deveci'nin sahibi olduğu işyerine geldi. Bozkurt kardeşler ellerindeki tüfeklerle çevreye rastgele ateş açıp, Deveci kardeşlerin işyerine baskın yaptı.

Açılan ateş sonucu Yunus Emre Deveci kolundan, Muhammet Deveci ise karnından yaralandı. Yaralanan Deveci kardeşler ambulanslarla Karaman Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı.

TABURCU OLUP, ADLİYEYE ÖNÜNE GİTTİ

Polis, baskından sona kaçan Bozkurt kardeşleri kısa sürede yakaladı. Emniyette sorguları tamamlanan Muhammet, Vahit ve Ramazan Bozkurt kardeşler bu sabah adliyeye sevk edildi.

İşyeri baskınında yaralanan ve tedavisi dün akşam tamamlanarak taburcu edilen Yunus Emre Deveci, akrabası 21 yaşındaki Kerim Uğuz ile birlikte bugün saat 10.00 sıralarında, hasımları Bozkurt kardeşlerin sevk edileceği adliye önüne gelerek beklemeye başladı.

BU KEZ YAKINLARI ATEŞ AÇTI

Bozkurt kardeşler polis otomobilinden indirilirken, yakınları o sırada adliye önünde bekleyen Yunus Emre Deveci ve Kerim Uğuz'un üzerine pompalı tüfekle ateş açtı. Açılan ateş sonucu dünkü baskında da yaralanan Yunus Emre Deveci bu kez bacağından, Kerim Uğuz karnından ve şüphelileri adliyeye getiren ekipten Asayiş Şube Müdürlüğü'nde görevli polis memuru Ali Karakış da sırtından yaralandı.

POLİS ŞEHİT OLDU

Hemen ambulansla Karaman Devlet Hastanesi'ne kaldırılan 3 yaralıdan polis memuru Ali Karakış, doktorların tüm çabasına karşın kurtarılamadı. Diğer 2 yaralının hayati tehlikesinin bulunmadığı belirtildi.

Evli ve 2 çocuk babası olan meslektaşları Ali Karakış'ın şehit olduğunu öğrenen polisleri, hastaneye akın etti. Diğer yaralıların sağlık durumunun iyi olduğu belirtilirken, şehit Karakış'ın cenazesinin ise yarın memleketi Konya'nın Ereğli İlçesi'nde defnedilmesi bekleniyor.

1 KİŞİ EVİNDE GÖZALTINA ALINDI

Saldırganlar ise iki otomobille hızla olay yerinden uzaklaştı. Saldırının ardından alarma geçen polis ekipleri, şüphelilerden 1'ini saklandığı evde gözaltı alırken, kaçtığı otomobilinde evin yakınında park halinde bulundu. Polis, diğer saldırganların yakalanması için çalışmasını sürdürüyor.

SÖ(İA/AAA)