Adana'da yayımlanan Yeni Soluk Gazetesi'nin imtiyaz sahibi Seyit Ali Akgül, 2 Aralık 2009'da merkez Seyhan İlçesi'ndeki Öğretmenler Bulvarı kenarında ağır yaralı halde bulundu. Akgül, kaldırıldığı hastanede öldü. Seyit Ali Akgül'e çarpıp kaçtığını belirlenen midibüsün şoförü Coşkun Ağaçdalı, yakalanarak, tutuklandı. Sanık Ağaçdalı hakkında, 'ihmali davranışla kasten adam öldürme' suçundan 10-25 yıl arasında hapis cezası istemiyle dava açıldı. Adana 1'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde yargılanan Ağaçdalı, havanın yağışlı ve karanlık olmasından dolayı önce neye çarptığını anlamadığını, sonra da başına gelebileceklerden korktuğu için de kaza yerini terk ettiğini savundu.

GAZETEDEN ÖĞRENİP, TESLİM OLDUM

Ağaçdalı "Hava yağışlıydı. 'Pat' diye bir ses duydum. Ama neye çarptığımı anlamadım. Biraz ileri gidip, durdum. Aynadan baktım. Sonra biraz daha giderek aracımı park ettim. Yaya olarak olay yerine dönerken kalabalığı ve ambulansın geldiğini gördüm. Olay yerindeki insanların bana saldıracağından korkunca, dönerek eve gittim. Ertesi gün olayı gazeteden öğrendim. Patronuma söyleyerek polise gidip, teslim oldum."

Müşteki avukatı Ali Akıncı'nın isteği üzerine, İstanbul Adli Tıp Kurumu'ndan aldırılan raporda, "Yaralının, zamanında hastaneye götürülmesi halinde de kurtulmasının kesin olmadığı" yönünde rapor verilince sanık şoför Ağaçdalı, 16 Haziran 2011'de tutuksuz yargılanmak üzere tahliye edildi.

ADLİ TIP: YAYA KUSURLU

Karar duruşmasında ise, Ankara Adli Tıp Kurumu'ndan verilen rapor okunarak dosyaya konuldu. Raporda, ölen yayanın kusurlu olduğu, sanık şoförün ise kusurunun bulunmadığı bildirildi.

Olay yerinde yapılan keşfin yanı sıra düzenlenen raporları da göz önünde bulunduran mahkeme heyeti, sanık Coşkun Ağaçdalı'nın olayda kusur ve kastı bulunmadığı gerekçesiyle beraatına karar verdi.