“Bahsettiğiniz süreç ne kadar?” sorusunu Çolakkadı, “Bunu Adli Tıp Kurumu Başkanımız cevaplasın” diye yanıt verdi. Sözlerini “Her şey planlandığı gibi. Bundan sonra Adli Tıp Kurumu’na kalıyor iş” diye sürdüren Turhan Çolakkadı, “Ailesi gelecekti. Neden gelmedi?” sorusunu “Ailesiyle görüştük. Ailenin avukatı ve temsilcileri de burada. Onlar da izliyorlar. Bundan sonra Adli Tıp Kurumu’na kalıyor. Adli Tıp Kurumu Başkanımız cevaplasın” diye yanıtladı.


Adli Tıp Kurumu Başkanı Doç. Dr. Haluk İnce, “Şimdi arkadaşlar biz sabah 08.00’de buraya geldik çalışma arkadaşlarımla beraber. Savcılarımız nezaretinde, emniyet müdürlüğümüzün olay yeri inceleme ekibiyle, adli tıp kurumumuzun ekipleri çalışmayı yürütüyorlar. Cenazeye ulaştık. Rahmetli Cumhurbaşkanımızın cenazesini 1 saat içinde çıkartacağız. Örneklerle ilgili çalışma burada biraz daha devam edecek. Adli tıp kurumumuzda çalışmamıza devam edeceğiz. Cuma veya Cumartesi günü de cenazeyi aileye teslim etmek amacımız. 2 aydan önce bu raporun çıkması mümkün değil. Analizler bittikten sonra raporlama sürecini Cumhuriyet Başsavcılığı’na ileteceğiz. Açıklamayı da onlar yapacak” diye konuştu. İnce, “Cenaze korunuyor mu?” sorusuna cevap vermezken, “Kesin bir karar çıkacak mı?“ sorusunu “ Tabii ki” diye yanıtladı.



“Alüminyum kutu değil bizim delil kutularımız var. Ayrıca cenaze için tabutumuz var. Tabutla beraber ayrılacağız” diyen İnce, “Şu anki durumu incelemeye uygun mu?” sorusuna “Evet uygun” cevabını verdi. “Zehirlenip zehirlenmediği konusunda kesin bir cevap çıkar mı?” sorusuna ise ince “Çalışmadan önce bir şey söylemek uygun değil. Çalışalım bulgularımızı ortaya koyalım. Ondan sonra zaten ne varsa sizlerle paylaşacağız” cevabını verdi.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı Turan Çolakkadı mezarlıktan ayrılırken, Adli Tıp Kurumu Başkanı Doç. Dr. Haluk İnce çalışmasına devam etmek üzere yeniden içeri girdi. mezardan ayrılırken çalışmalar devam etti.