Antalya'nın Beldibi Beldesi'ndeki Rixos Sungate Otel'de yapılan Türk Plastik Rekonstrüktif Estetik Cerrahi Derneği'nin 34'üncü Ulusal Kurultayı'na konuşmacı olarak katılan Adli Tıp Kurumu Başkanı Doç. Dr. İnce, bugün bir gazetede yer alan ve Turgut Özal'ın vücudunda, hayvanların itlaf edilmesinde de kullanılan 'striknin kreatin' maddesi bulunduğuna yönelik iddiaları yanıtladı. "Haber nasıl çıktı fikrim yok. O maddeyi bulmadık" diyen Doç. Dr. İnce, şunları kaydetti:

"Ben Adli Tıp'ta yürütülecek çalışmaların Aralık ayında Cumhuriyet Başsavcılığı'na gönderileceğine dair umudum var. Elimizde bulgular var ama bu bulguların sonuçlarıdır diyebileceğimiz bir şey yok. Gazetede yer alan maddeyi biz bulmadık. Bu haber nasıl oluştu onu da bilmiyoruz. Taahhüt ettiğimiz sürede raporu hazırlayıp göndereceğiz. Çalışmanın başından itibaren disiplinli bir çalışma yürütüyoruz."

BİLİMSEL ÇALIŞMA YAPIYORUZ

Takip edilen bir süreç olduğuna dikkati çeken Doç. Dr. İnce, şöyle devam etti:

"Bu süreç sonunda da raporu hazırlayıp Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'na göndereceğiz. Çok disiplinli bir şekilde bilimsel bir çalışma yürütülüyor. Toplumumuzun sabırla beklemesi gerekiyor. Bugün gazetesinde yer alan haberdeki maddeyi biz bulmadık. Bu haber nasıl çıktı hiçbir fikrim yok. Biz bu çalışmanın başından itibaren başta savcılık ve Emniyet Müdürlüğü olay yeri inceleme ve Adli Tıp Kurumu olmak üzere iyi uygulamalar örneği gösteriyoruz. Disiplinli bir çalışma yürütülüyor. Bu süreçler sizin olduğu kadar bizim de kafamızı karıştırıyor. Bu tip haberlere itibar edilmemesinin bizim için önemli olduğunu belirtmek istiyorum. Toplumumuza Adli Tıp Kurumu'nun disiplin içinde çalıştığını ve en kısa zamanda raporu Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'na göndereceğimizi bildirmek istiyorum. Bu haber nasıl çıktı bilgim yok. Bu haberin kaynağı biz değiliz. Her işin en iyi uygulamaları var. Herkesin buna riayet etmesi gerekiyor. Herkesin yapılan işe saygı duyması gerekiyor. Biz çok önemli ve dikkatli çalışıyoruz."

SAVCILIK AÇIKLAYACAK

Sabahtan itibaren 50'den fazla telefon aldığını belirten Doç. Dr. Haluk İnce, "Herkesin yaptığı işe özen göstermesi gerekiyor. Gece saat  24.00'de analizlerden çıkan çocuklar var. Bu konuda özen istiyorum. Önümüzdeki hafta sonuna doğru İhtisas Kurulu'na sonuçları verebiliriz diye düşünüyorum. Bu önemli bir dosya. Arkadaşlarımız gereken hızı gösterecektir. Biz raporu açıklamayacağız. Raporu Aralık ayında Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'na göndereceğiz. Açıklamak isterse Savcılık açıklayacak. Biz sadece onların istediği şekilde bilgi desteği sağlıyoruz" diye konuştu.

'BİRAZ SABIR GÖSTERİN'

Kurultayın yapıldığı otelin lobisinde konuşan Doç. Dr. İnce, toplantı salonuna girerken gazetecilerin ısrarlı soruları üzerine, "Çalışmalarımız devam etmektedir. Ne olur biraz sabır gösterin" demekle yetindi.

Israrlı sorular karşısında kongreye kendisinin de davetli olarak geldiğini ve bir oturuma katılmak zorunda olduğunu anlatan Doç. Dr. İnce, kongre oturumunun yapıldığı salona girdikten sonra ağzını eliyle kapatarak bir süre telefonla konuştu. Kongre salonunda bir süre kalan İnce, otelden ayrılırken, makam otomobilinin içinden yaptığı açıklamada, "Arkadaşın hangi sonuçtan hareketle bu haberi yaptığını bilmiyorum. Biz birşeylere ulaştık ama açıklama yetkim yok. Bu konuda açıklama yetkisi Cumhuriyet Başsavcılığı'na aittir. Ama biz savcılığa bir rapor göndermedik" dedi.

'ŞU ANDA AÇIKLAYAMAM'

Doç. Dr. İnce, "Rapor tamamlandı mı" sorusuna, kesin bir ifadeyle "Hayır" derken sürecin normal seyrinde devam ettiğini kaydetti. Bir gazetecinin, "Zehirlenme söz konusu mu?" sorusuna ise İnce, "Onu şu anda açıklamayamam. Yetkim de yok benim" dedi. Rixos Sungate Otel'den ayrılan Haluk İnce, Adalet Bakanlığı'nın toplantısının yapıldığı Tekirova Beldesi'ndeki Amara Dolce Vita Oteli'ne geçti.