Şırnak'ın Beytüşşebap İlçesi'nde PKK'lılarla çıkan çatışmada 9 silah arkadaşıyla birlikte şehit olan 21 yaşındaki Jandarma Er Serdar Küpeli'nin Türk bayrağına sarılı tabutu sabah saatlerinde helikopterle Adıyaman'a getirildi. Yakınları tarafından alınan cenaze, yüzlerce araçlık konvoy eşliğinde şehit erin doğum yeri olan Besni'nin Kesecik Köyü'ne getirildi. Cenaze aracının köye gelmesinin ardından şehit erin yakınları Kürtçe ağıtlar yakıp gözyaşı döktü. Bu sırada fenalaşan ve baygınlık geçirenlere hazır bekleyen ambulansta müdahale edildi.

KÜRTÇE AĞITLAR

Şehidin Yakınları köy meydanında bulunan camiye getirilen tabutuna sarılarak gözyaşı döktü. Kürtçe ağıtların yükseldiği cenaze töreninde şehidin kardeşleri ve yakınları Kürtçe 'Senin yerine biz ölseydik' diye ağıt yaktı. Metanetini koruyan şehit babası Mehmet Küpeli'yi törene katılan yetkililer teselli etti.

Tabuta sarılarak feryat eden şehit yakınlarını törene katılanlar, 'Şerefsizleri bize güldürmeyin' ve 'Ağlamayın, ağlamak bize yakışmaz. Kaldırdığımız bayrağı kimse indiremez. Bu vatanı şehitlerin kanıyla kurduk biz' diyerek tabuttan uzaklaştırdı.

KARDEŞİNİN ÜNİFORMASINI GİYDİ

Törende şehit ağabeyinin askeri üniformasını giyen Tayfun Küpeli, Türk bayrağına sarılı tabuta sarılıp gözyaşı döktü. Küçük oğlunun asker selamı verip şehit oğlunun tabutuna kapanıp ağladığını gören baba Mehmet Küpeli, yanındakilere oğlunu işaret ederek, "Bu da hazır, bu da yetişiyor" dedi. Şehit Jandarma Er Serdar Küpeli'nin özgeçmişinin okunduğu törende daha sonra Müftü Mehmet Ali Öztürkçü tarafından cenaze namazı kıldırıldı. Cenaze törenine Adıyaman Valisi Mahmut Demirtaş, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakan Yardımcısı Kutbettin Arzu, 20'nci Zırhlı Tugay Komutanı Tuğgeneral İhsan Başbozkurt, AK Parti Grup Başkanvekili Ahmet Aydın, AK Parti Adıyaman Milletvekili Mehmet Erdoğan, CHP Adıyaman Milletvekili Salih Fırat, Adıyaman Belediye Başkanı Necip Büyükaslan ile yaklaşık 5 bin kişi katıldı.

Cenaze namazının kılınmasının ardından şehit erin naaşı, PKK aleyhine sloganlar eşliğinde götürüldüğü köy mezarlığına defnedildi. Defin sırasında da şehit erin yakınlarının gözyaşlarını tutamayarak baygınlık geçirdiği görüldü.

Bekar olan şehit erin 4 çocuklu ailenin en büyük çocuğu olduğu ve babası Mehmet Küpeli'nin inşaat işçiliği yaptığı öğrenildi.



AL,MÖ,ÖŞ(HK/COŞ)