Türkiye'nin en önemli projesi kabul edilen GAP'ın başkenti Şanlıurfa ile dünyanın 8'inci harikası olarak bilinen edilen Nemrut Dağı'nın bulunduğu Adıyaman, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül tarafından ziyaret edilecek olmanın heyecanını yaşıyor. Cumhurbaşkanı'nın ziyareti öncesi; hummalı çalışma yürütülen her iki kentte de güvenlik önlemleri en üst seviyeye çıkarıldı.

GÜL, HAVADAN GAP'I İZLEYECEK

Cumhuriyet tarihinde 18 kez Cumhurbaşkanı ağırlayan Şanlıurfa'yı en son 2001 yılında dönemin Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer ziyaret etti. Geçen Ekim ayında Harran Üniversitesi'nin yeni ders yılına katılması beklenen ancak gelişi iptal edilen Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, 7 aylık erteleme sonrası Şanlıurfa'ya gelecek. Cuma günü kente gelecek olan Cumhurbaşkanı Gül, Şanlıurfa Valiliği ve Belediye Başkanlığı'nı ziyaret edip, kente ilişkin brifing alacak. Hazreti İbrahim'in ateşe atılmasıyla oluşulduğuna inanılan Balıklıgöl'ü ziyaret edecek olan Gül, cuma namazını da Balıklıgöl platosunda bulunan Dergah Cami'nde kılacak. Öğleden sonra 20'nci Zırhlı Tugay Komutanlığı'nı ziyaret edecek olan Cumhurbaşkanı Gül, buradaki pistten havalanacak helikopter ile havadan GAP turu yapacak ve projenin son durumuna ilişkin incelemeler yapacak. Harran Üniversitesi'ni ziyaret edecek olan Cumhurbaşkanı Gül geceyi Şanlıurfa'da geçirecek. Cumhurbaşkanı Gül, cumartesi sabahı kentin simgesi olan Balıklıgöl'ü ziyaret edip, Haleplibahçe mozaiklerini dolaştıktan sonra Adıyaman'a hareket edecek.

Güvenlik önlemlerinin en üst seviyeye çıkarıldığı Şanlıurfa'da; Emniyet Müdürlüğü tarafından Cumhurbaşkanı Gül'ün kentte bulunduğu süre içerisinde geçeceği güzergahlarda araç park edilmesinin yasaklandığı bildirildi.

ADIYAMAN'DA BÜYÜK HEYECAN

1 Aralık 1954 tarihinde il olan Adıyaman ise 58 yıllık geçmişinde 2 kez Cumhurbaşkanları tarafından ziyaret edildi. 1967 yılında Cevdet Sunay, 1985 yılında ise Kenan Evren'in ziyaret ettiği Adıyaman, 27 yıl sonra Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'e ev sahipliği yapacak. 27 yıl sonra Cumhurbaşkanı ağırlayacak olmanın heyecanını yaşayan Adıyaman'da, hazırlıklar yoğun şekilde yürütülüyor. Cumartesi günü kente gelecek olan Cumhurbaşkanı Gül, Valiliği ziyaret edecek ve kent merkezinde çeşitli incelemeler yapacak.



(HK/BT)