Paskalya Bayramı nedeniyle Mor Petrus Mor Pavlus Kilisesi'nde düzenlenen ayine, Adıyaman ve ilçelerinin yanı sıra Şanlıurfa, Malatya, Gaziantep, Mersin, Hatay ve Kahramanmaraş’tan çok sayıda kişi katıldı. İlahilerin seslendirildiği ve Adıyaman Metropoliti Melki Ürek’in yönettiği ayinde, insanlığın kardeşlik, barış, huzur ve sevgi içinde yaşaması için dualar edildi. Metropolit Melki Ürek, Paskalya'nın kendileri için diriliş anlamına geldiğini belirterek, şöyle dedi:

"Süryaniler ve Hıristiyanlar için diriliş günü olan Paskalya bayramını dualarla ve coşkuyla kutluyoruz. Bu bayram bizim için bir sevinç vesilesi, sevinç kaynağıdır. Bütün düşüncelerimizi ve yaşam kaynağımızı yeniliyor. İsteğimiz ülkemizin huzur ve barışıdır, bütün insanların kardeşliğini istiyoruz. Bunu sadece bayramlarda söyleyerek lafta değil, aynı zamanda günlük yaşamlarımızda da uygulamaya ve kardeşçe yaşamaya çalışmalıyız."

Süryaniler'in geleneksel olarak birbiriyle yumurta tokuşturduğu ayinde, davetlilere, kutsanmış şarap ve ekmek ikram edildi.



FB(HK/İD)