Adıyaman'ın Karapınar Mahallesi'nde meydana gelen ilginç işaretleme olayıyla ilgili olarak Demokrasi Platform üyeleri, Atatürk Caddesi'nde bulunan Demokrasi Parkı önünde basın açıklaması yaptı. Aralarında çeşitli Sivil Toplum Kuruluşu temsilcisi ile Alevi kanaat önderlerinin de bulunduğu grup adına açıklamayı İHD Başkanı Osman Süzen okudu.

"45 ALEVİ EVİ İŞARETLENDİ"

45 Alevi vatandaşın evine ait kapı ve duvarına kırmızı boya ile işaretlenmesi olayı kentte huzursuzluğa yol açtığını ifade eden Süzen, şöyle konuştu. “Geçtiğimiz Pazar günü Karapınar Mahallesi'nde Alevi vatandaşlarımızın yaşadığı 45 evin duvarına kırmızı kalemle işaretler konuldu. Bunun neden yapıldığı, bu işaretleri koyan şahıs veya şahısların amaçlarını bilemiyoruz. Şuan tespiti yapılan 45 ev var. İşaretlenen evlerin çoğunluğu Alevi yurttaşlarımıza ait evler. Evlerine işaret konulan yurttaşlarımız endişe içinde. Ülkemiz yakın tarihinde meydana gelen ve 12 Eylül darbesi ile sonuçlanan birçok olayın başlangıcında derin güçlerce planlanan bu tür provoke edici eylemlerin olduğu hepimizce bu gün çok iyi bilinmektedir"

"ALEVİ-SÜNNİ AYRIMI YOKTUR"

Tarihi geçmişiyle her türlü dini inançlara kucak açtıklarını ve Adıyaman'da alevi Sünni ayrımı olmadığını sözlerinde belirten Osman Sözen, konuşmasını şöyle devam etti: “Bu topraklar Ermeni- Süryani, Alevi -Sünni, Kürt-Türk birçok dini ve etnik yapıya yurt olmuştur. Bu yapı etle tırnak olmuştur. Kurulduğundan, yıkıldığı güne kadar tek bir savaş dahi yapmayan, dünyanın uygarlığı bu topraklarda yeşermiş ve yaşamıştır. Bu nedenle kırmızı işaretleri koyanların amaçlarını bilemiyoruz. Neye hizmet ettiklerini de bilmiyoruz. Bu işaretleri yapanlar neye hizmet etmiş olurlarsa olsunlar bu işaretleme tek başına ayrımcı, dışlayıcı, ötekileştirici bir davranıştır. Bu işaretlemeler toplumda gerginlik yaratmaya dönük çabaların ürünü de olabilirler. Bu nedenle işaretlemede bulunan şahıs veya şahısların tespiti ile neden bu eylemde bulunduklarının tespiti bir an önce açıklığa kavuşturulması çok önemlidir" dedi.

Açıklamanın ardından grup olaysız bir şekilde dağıldı.



FB(HK/AK)