Adıyamanlılar Vakfı tarafından düzenlenen ve İpekyolu Kalkınma Ajansı tarafından finanse edilen 'Öğrenen ve Gelişen Şehir Adıyaman Projesi' kapsamında, Adıyaman İl Sağlık Müdürlüğü Konferans salonunda İstanbul Maltepe ve Fatih Üniversitesi Öğretim Görevlisi olan Kişisel Gelişim Uzmanı Dr. Şaban Kızıldağ tarafından din görevlilerine 'iletişim kurma' konferansı verildi. Şehirde yaşayan çeşitli meslek gruplarının yerel öğrenme ihtiyaçlarını sağlamaya, şehrin sahip olduğu kaynakları harekete geçirerek ekonomik, sosyal ve kültürel anlamda gelişimini amaçlamaya yönelik hazırlanan proje kapsamında düzenlenen konferansa aralarında İl Müftüsü Mehmet Ali Öztürkçü ile kadınların da bulunduğu çok sayıda din görevlisi katıldı.

Kişisel gelişim uzmanı Dr. Şaban Kızıldağ, iletişim kurma konusunda Adıyaman'da görev yapan imam, müezzin ve vaizlere yönelik konferansı renkli görüntülerin ortaya çıkmasına yol açtı. Kendine has mizahi üslubu ile iletişim kurmanın püf noktalarını anlatan Kızıldağ, sık sık yaptığı espriler ile din görevlilerini kahkahaya boğdu. Din görevlilerinin toplumda önemli bir yere sahip olduğu ve bu nedenle iletişimlerinin iyi olması gerektiğini ilginç hikayelerle anlatan Dr. Kızıldağ, zaman zaman dini sözlerden de örnekler verdi. 'Mazeret yok' ve 'Her şeye rağmen' sloganlarını sık sık salonda yüksek sesle söyleten Dr. Kızıldağ, en etkili iletişimin sarılmak olduğunu belirterek, din görevlilerinin konferans sırasında ayağa kaldırıp birbirine sarılmalarını istedi. Birbirine sarılan din görevlilerinden daha sonra tutuşturduğu ellerini havaya kaldırmasını isteyen Dr. Kızıldağ, "Toplumu en rahatlatacak kesim, liderlik edecek kesim din görevlileridir. Din görevlileri de kendilerini motive etmeliler ki; karşıdaki insanları motive etsin. Onların iletişim kalitesi çok iyi olursa muhataplarını iknası ve etkilemesi daha kolay olur" dedi.

Din görevlileri de konferansın çok güzel olduğunu ifade ederek, öğrendikleri iletişim tekniklerini günlük yaşamda kullanacaklarını söyledi.



FB(HK/BT)