Yılda dört kez yapılan TPAO Ünite Amirleri toplantısının 3'üncüsü Adıyaman'da yapıldı. Toplantı için Adıyaman'a gelen TPAO Genel Müdürü Mehmet Uysal, beraberindeki yöneticilerle birlikte kentte sondaj için açılan ve çalışmaların sürdüğü kuyularda incelemelerde bulundu. Sondaj çalışmalarının sürdüğü Sarısöğüt 2, Bozhöyük 1, Şambayat 5 ve Besni 2 kuyularında petrol emarelerine rastlandığı bilgisini alan Genel Müdür Mehmet Uysal ve beraberindekiler, kuyularda incelemelerde bulundu ve mühendislerden bilgi aldı.

Kuyularda elde edilen bulguların gelecek adına kendilerini umutlandırdığını söyleyen TPAO Genel Müdürü Mehmet Uysal, çok önem verdikleri Adıyaman'ın kendilerine en ciddi karı sağlayan kentlerin başında geldiğini ifade etti.

Genel Müdür Uysal şöyle konuştu:

"Adıyaman bizim arama sondajları açısından ve üretim sondajları acısından önem verdiğimiz bir bölgedir. Şuanda 4 arama sondajı bölgede devam ediyor. Bunlardan İnşallah güzel sonuçlar alacağız. Şu anda incelediğimiz kuyularda petrol emareleri görüyoruz. İnşallah bunlar ileride üretime yönelik kuyulara dönecek. Adıyaman'da ümitli neticeler aldığımız müddetçe arama faaliyetlerimizi artırarak devam ettireceğiz. Adıyaman Türkiye Petrolleri'nin önemli oranda kar elde ettiği bölgelerden birisidir. Buradaki üretimimiz her ne kadar Türkiye'deki ihtiyacının çok az bir kısmını karşılasa da bize çok ciddi kar sağlıyor. Biz de bu karlarımızla başka bölgelerdeki yatırımlarımızı sürdürüyoruz."



SS (HK/AK)