IC İbrahim Çeçen Vakfı tarafından düzenlenen 'Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi 3'üncü Akademik Gelişim Semineri' IC Santai Otel'de başladı. Üniversite Rektörü Prof. Dr. İrfan Aslan başkanlığında, rektör yardımcıları, akademisyen ve idarecilerden oluşan 140 kişilik grup, 14 Aralık'a kadar sürecek seminerde, üniversitede yapılması gerekenler ve önerileri ele alıp tartışacak.

Seminerin açılışında konuşan üniversitenin kurucusu İbrahim Çeçen Vakfı Başkanı İbrahim Çeçen, Türkiye'nin 1983'te 380 milyon olan turizm gelirinin, bugün 27 milyar dolara ulaştığına işaret etti. Çeçen, Çeçen Grubu'ndaki otellerin yatak kapasitesinin 3 bine ulaştığını, İstanbul'da yapımı süren otelin tamamlanmasıyla konaklama sektöründe Türkiye'deki ilk 5 grup arasına gireceklerini belirtti.

Çeçen, Ağrı'da doğduğunu, Antalya'da doyduğunu söyledi. İbrahim Çeçen, "Bunun için Antalya benim için çok önemli. İşletmesini üstlendiğimiz Uluslararası Antalya Havalimanı'nda 4 bin kişi çalıştırıyoruz. Sizleri, benim için çok önemli olan bu kentte ve ilk yatırımım olan bu tesiste ağırlamaktan dolayı çok mutluyum. Antalya'yı çok seviyorum. Çünkü Antalya benim turizmde ilk yatırım yaptığım il. Bu yüzden Antalya benim için çok önemli" dedi.

'LÜTFEN AĞRI'YI SAHİPLENİN'

İbrahim Çeçen, üniversite ile ilgili hasretini her fırsatta dile getirdiğini vurguladı. Çeçen, "Belirli bir konuma geldikten sonra eğitime yatırım yapmayı hedefledim. Bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da vakıf olarak üniversitemizin her zaman destekçisi olacağız. Benden sonra da çocuklarım bu anlayışı devam ettirecek" diye konuştu.

Akademisyenlere seslenen İbrahim Çeçen, şöyle devam etti:

"Siz değerli akademisyen ve idari personel olmaz ise yapılan binalar ne kadar kaliteli olursa olsun eğer misyonuna hitap etmiyorsa hiçbir önemi yoktur. Bu anlama Rektör Prof. Dr. İrfan Aslan'a ve arkadaşlara çok teşekkür ediyorum. Haziran ayında geldiğimizde üniversitede gördüklerim beni fazlasıyla memnun etti. Kendilerine ve ekibine teşekkür ediyorum. Vakıf olarak akademisyen kardeşlerimizin gelişmesi konusunda daha fazla hizmet etmemiz gerektiğini düşünüyorum. Size her türlü desteği vereceğiz. Ağrı'nın kalkınması ve gelişmesi için kadroların kalıcı olması lazım. Biz size her türlü desteği vereceğiz, lütfen siz de Ağrı'yı sahiplenin, güzelleştirin."

REKTÖRÜN SÖZLERİ

Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İrfan Aslan da üniversitelerin her türlü dilin, ırkın mezhebin ve insanın bir arada işbirliği yaptığı kurumlar olduğuna işaret ederek şöyle konuştu:

"Üniversiteler sadece ve sadece öğrenci ve akademisyen yetiştiren yerler değildir. Üniversiteler bulundukları yerlerin ekonomik, sosyal ve kültürel yapısını değiştiren, halktan ayrı değildir. Halkla beraber halkı daha da yukarı seviyeye yükselten kurumlardır. Halkın ekonomik, sosyal ve sosyolojik seviyesinin daha da yükselmesinde ana etmenlerin yer aldığı kurumlardır. Bu açıdan bakılınca Ağrı'da kentin tamamıyla bütünleşen bir üniversitemiz oldu. Akademisyenlerimizden ricam, duruşlarıyla konuşmalarıyla yaşam tarzlarıyla sorumluluk almalarıyla birer örnek olmalarıdır."

Konuşmaların ardından Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi öğrencilerinin yaptığı İbrahim Çeçen'in yağlı boya resmi, Rektör Prof. Dr İrfan Aslan tarafından İbrahim Çeçen'e hediye edildi.

İbrahim Çeçen Vakfı Müdürü Yrd. Doç. Dr. Meral Dinçer ise vakfın çalışmaları hakkında bilgi verdi. Vakıf olarak her zaman eğitime destek olduklarını, bu yıl 606 öğrenciye karşılıksız burs verdiklerini anlatan Dinçer, 2004 yılında kurulan İbrahim Çeçen Vakfı'ndan burs alan öğrencilerden 9 bininin mezun olduklarını açıkladı.