Evli ve iki kız çocuğu babası 38 yaşındaki Murat Kaya, 2008 yılının Şubat ayında, boya ve dekorasyon üzerine bir işyeri açtı. İşleri iyi gitmeyen Kaya, 6 ay sonra kapatmak zorunda kaldı. Geçimini boyacılık yaparak devam ettiren Kaya, geçen ekim ayında, SGK’dan kendisine gelen bir yazı karşısında şaşkına döndü. Görüşmek için gittiği kurumda Kaya, yüksek maaş alan 150 kişinin yanında çalıştığı bir şirketin sahibi olduğunu öğrendi. Kendisine sigorta, vergi ve Bağkur’dan yaklaşık 1 milyon TL borç çıkartılan Kaya, duruma itiraz ederek, vakit kaybetmeden savcılığa gidip, şikayetçi oldu.

KAYMAKAMLIKTAN YARDIM ALIYOR

Üç aydır evinin 300 TL olan kirasını veremediğini, Kaymakamlık’tan yardım aldığını belirten Kaya, “Yanımda 150 kişinin çalıştığı görünüyor. 1 milyon liraya yakın sigorta, vergi, Bağkur borcu çıktı karşıma. Bunun dışında üstüme kurulan şirkette çalışanların maaşları 16 ya da 17 bin TL gibi yüksek rakamlar. Sözde şirketimin adresi ile kapattığım işyerinin adresi aynı görünüyor. Ancak, ne üzerine çalıştığı belirsiz bir şirket. Bana gelen evraklardan sonra savcılığa gidip suç duyurusunda bulundum. Benim olmayan borcu neden kabulleneyim. Hem maddi hem manevi bizi perişan etti. Bunu kimin yaptığı belli değil. Kimseyi suçlamak istemiyorum. Bunu devletin araştırıp bulması lazım” dedi.

“TEHDİT EDİLDİM”

Kaymakamlık’tan destek aldığını belirten Kaya, “Yardım alan birinin üstüne nasıl şirket görünür. Nasıl bu kadar geç ortaya çıkar. SGK’dan davacı ve şikayetçiyim. Neden bana dört yıldır bir tane bile evrak göndermediler. Benim adresim belli. Gereken birimler elinden gelini yapsınlar artık. Bu borcu kabullenmiyorum, üstlenmiyorum. Hakkım sonuna kadar arayacağım. Burada sigortanın ve vergi dairesin büyük ihmalkarlığı var. Neden bana bir evrak gönderilmiyor. Kimse neden görevini yapmıyor” diye konuştu. 15 gün önce gizli bir numaradan arandığını anlatan Kaya, “Arayan kişi tehdit etti. Kimin aradığı da belli değil. “Bu davadan vazgeçin yoksa sizin için iyi olmaz' dedi. Bu tehdidi savcılığa da ileteceğim. Şu an için hiçbir iş yapamıyorum. Ailemle birlikte korku içinde yaşıyoruz” dedi.

BABASI İSYAN ETTİ

Oğlunun başına gelenler karşısında isyan eden baba Nurettin Kaya, “Oğlumun şirketi varsa, neden evimizin kirasını veremiyoruz? Şirket sahibi böyle mi olur? Oğlum burada duruyor, evinin kirasını veremiyor. Yakalasınlar bu işi yapanları. Ben Cumhurbaşkanı’na, Başbakan’a, bakanlara, herkese sesleniyorum. Bu yaramaz adamları bulsunlar. İkimiz de Kaymakamlıktan yardım alıyoruz. Sesimiz duyulsun” diyerek yardım istedi.