Olay, önceki gün saat 13.30 sıralarında Cumhuriyet Caddesi üzerinde meydana geldi. Kuyumculara altın pazarlayan bir toptancı, altın dolu çantayı, bir kuyumcu dükkanına girmek üzere aracında bırakıp yürüdüğü sırada iddiaya göre toptancıyı takibe alan 3 kişiden birinin bayılma numarası ile durdu. Bayılan kişiyi gören toptancı yardım etmeye çalışırken, diğer 2 kişi ise içi altın dolu çantayı araçtan alıp kaçtı. Toptancı olayın şokunu yaşarken, yerde yatan kişi de ayağa fırlayıp hızla uzaklaştı.

ADIM ADIM TAKİP

Bağırarak yardım isteyen toptancı, durumu hemen polise bildirdi. Polis, 3 kişiyi gören esnafın da ifadelerini aldıktan sonra güvenlik kameraları kayıtlarını incelemeye alarak hırsızların izini sürmeye başladı. Güvenlik kamerası görüntülerinde, hırsızların bir ara sokakta bulunan Peynirciler Çarşısı'na doğru gittiği belirlendi. Adım adım takip yapan polis, Piynirciler Çarşısı'ndaki güvenlik kameralarından da hızla uzaklaşmaya çalışan hırsızların bir taksiye bindiklerini, ardından da havaalanı yakınlarında bir benzinliğe girdiklerini saptadı. Güvenlik kamerası görüntülerinden hırsızların, buradan ise kendilerini alan bir otomobile binerek Gevaş istikametine doğru gittiğini belirleyen polis, yol güzergahı üzerinde bulunan Edremit ve Gevaş ilçelerini arayarak konuyla ilgili bilgi verdi. Takipte olan polis, hırsızları Gevaş ilçesi girişinde durdurmak istedi. Hırsızlar, burada görevli polislerin dur ihtarına uymayarak ilk uygulama noktasından kaçmayı başardı. Ancak biraz ileride tedbir alan polis ekipleri tarafından hırsızların içinde bulunduğu araç durduruldu.

YAYA KAÇMAYA ÇALIŞTILAR

Polisin durdurması üzerine araç içerisinden inen K.B., A.T. ve G.Ö., bu kez de yaya olarak kaçmaya başladı. Kısa bir süre devam eden kovalamacanın ardından da 3 kişi kıskıvrak yakalandı. Hırsızların üzerinde yapılan ilk aramada herhangi bir ziynet eşyası bulunamadı. Asayiş Şube Müdürlüğüne götürülen hırsızların yapılan sorgularında ise altınların Gevaş yolu üzerinde yol kenarından yaklaşık 2 kilometre mesafede ağaçlık bir alanda yere gömdüğü belirlendi.

HIRSIZLAR TUTUKLANDI

Toprağa gömülen altınlar çıkartılarak sahibine verilirken, hırsızlar ise çıkarıldıkları mahkemece tutuklanarak cezaevine konuldu. Olayla ilgili soruşturma ise sürüyor.