İlçe merkezinde başlayan yarışların startı AK Partili Belediye başkanı Adnan Göksoy tarafından verildi. 32 sporcunun 4 kilomtrelik parkurda mücadele verdiği yarışlar için düzenlenen törene, AK Partili Bitlis Miletvekili Vedat Demiröz ve İlçe Kaymakamı Ahmet Dilsiz katılırken, vatandaşlar da büyük ilgi gösterdi. Türkiye Bisiklet Federasyonu bünyesinde düzenlenen bu yarışın, Avrupa Bisiklet Birliği üzerinden uluslararası hale getirildiğini ifade eden Hakem Heyeti Başkanı Erdinç Beyazhançer, şöyle konuştu:

“3 kategoride yapılacak yarışlara 32 sporcu kayıt yaptırdı. 7 ülkeden katılan sporcular 3 gün boyunca kıyasıya yarışacaklar. Bunların içinde 9’u bayan sporcudur. Yarışma üç gün boyunca 3 ayrı kategoride yapılacak. Yarışma sonunda bu yıl Londra'da yapılacak olan yarışmacılara puan kazandıracak. Kendi sporcularımızdan başarı bekliyoruz. Bugün başlatacağımız yarış 'zamana karşı' olarak belirlenen bir yarış. Toplam uzunluğu 4 kilometre. Yarın ve Pazar günü yapılacak olan yarışmanın ise kapalı bir alanda tur sayısına göre değerlendirilecek. Sporcular bu yarışmada 30 kilometre kat edecekler. Bu üç yarışın sonucunda tüm sonuçlar toplanacağını ve genel klasman çıkarılacak.Bu sonuçlara göre dereceye girenlere ödül verilecek."

"İLKLERİ YAŞATIYORUZ"

Adilcevaz Belediye Başkanı Adnan Göksoy ise göreve geldiğinden beri ilkleri yaşatmaya çalıştıklarını kaydetti. Göksoy, “Adilcevaz özel bir ayrıcalığa sahip. İlklere Adilcevaz'da 3 yıl önce plaj futboluyla başladık. Samsun'dan sonra Su Kayağı Projesini gerçekleştirdik. Bugünde dağ bisiklet yarışmasını düzenliyoruz. Bu yarışmaya 7 ülkeden sporcular katıldı. Bu tür etkinlikleri önümüzdeki yıllarda da yapmayı planlıyoruz” dedi.

Zorlu dağ parkuru olan 4 kilometrelik bölümde yarışmacılar zaman zaman zorlanırken, küçük çaplı kazalar da meydana geldi.