Ankara’daki yürüyüşe destek vermek için Yalova’dan yola çıkmak isteyen grup toplu taşıma aracı bulunamadığı için durumu protesto etti. Yalova’nın Çınarcık ilçesine bağlı Koru Beldesi'nde toplanan ADD Yalova Şubesi üyeleri, kiraladıkları toplu taşıma araçlarına izin verilemediğini ileri sürerek duruma tepki gösterdi. Koru Belediyesi önünde toplanan grup adına bir konuşma yapan ADD Yalova Şube Başkanı İsmail Bayraktar, araçlarının Emniyet Müdürlüğü ekiplerince engellendiğini iddia etti. Ne pahasına olursa olsun yürüyüşe katılacaklarını söyleyen Başkan Bayraktar, şöyle dedi:

"Önce araç bulduk. Emniyet, bulduğumuz araç sahiplerini arayarak bunu engelledi. Sonrasında özel bir firma ile görüştüm. Firmadan 3 araç ayarladık. Son dakikada telefonlar dinlendiği için Emniyet bunlara da izin vermedi. Bizim Yalova’dan çıkmak için araç bulmamızı valilik ve Emniyet engelledi. Buna rağmen genel merkezle görüştük. Her şeye rağmen özel araçlarla buraya gitmek istiyoruz. Seyahat özgürlüğümüz engelleniyor. Bu iktidarın ne yapmak istediği ortada. 'Oraya gidenleri azaltalım' diye her şeyi yapıyorlar. Bunu Hitler de darbeci hükümetler de asla yapmadı. Gerekirse Ankara’ya yürüyerek de gideriz. Her şeye rağmen biz Ankara’ya gideceğiz."

Gruba Koru Belediye Başkanı Kamil Yaman da destek verdi. Ardından gruptaki bazı kişiler özel araçlarla Ankara’ya doğru yola çıktı.



ÖÇ(FK/İD)